iPhone game-update #6: Shadow Guardian, Battlefield Bad Company 2 en Lara Croft Guardian of Light

Een samenvatting van het belangrijkste iPhone-gamenieuws: Shadow Guardian, Battlefield Bad Company, Broken Sword: The Smoking Mirror, Lara Croft and the Guardian of Light en Riven.
Erik Welleweerd - · Laatst bijgewerkt:

Lara Croft - Guardian of LightVandaag is er bijzonder veel iPhone game-nieuws te melden, vermoedelijk omdat de App Store van 23 december tot 29 december ‘gesloten‘ is. In die periode zullen er dus geen nieuwe games uitkomen en zullen de prijzen van huidige apps en games ook onveranderd blijven. Waarschijnlijk willen uitgevers graag hun games nog even voor kerst in de App Store plaatsen, dus verwacht morgen in ieder geval Shadow Guardian, Battlefield Bad Company en een nieuwe Lara Croft game. Alles onder voorbehoud natuurlijk.

Shadow Guardian uit in Nieuw Zeeland

Zeer recentelijk is het derde deel in de Uncharted-serie aangekondigd voor de Playstation 3. Gameloft denkt op de hype mee te kunnen liften en heeft daarom de game Shadow Guardian ontwikkeld. Die game ligt vanaf morgen zeer waarschijnlijk in de App Store, want het spelletje is down under alweer gesignaleerd. Gonny heeft hier eerder vandaag ook al aandacht aan besteed.

In de game neem je de rol aan van Jason Call, die net zoals de hoofdpersoon uit Uncharted (en Lara Croft overigens ook) op zoek is naar oude ruines en artefacten. Natuurlijk wordt hij op zijn reis gedwarsboomd en zal hij verschillende capriolen uit moeten halen. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, dus bekijk vooral de onderstaande trailer om een goed beeld te krijgen. De game zal zeer waarschijnlijk rond de zes euro gaan kosten.

Inmiddels beschikbaar: Shadow Guardian (€5,49)

Nog meer games morgen in de App Store

Bad CompanyShadow Guardian is niet de enige (maar wel de meest bijzondere) game die gesignaleerd is in de Nieuw Zeelandse App Store. Ook het langverwachte Battlefield Bad Company 2 en Broken Sword: The Smoking Mirror zullen vanaf morgen te downloaden zijn. Maar dit is nog niet alles: ook de game Lara Croft and the Guardian of Light, die eerder uitkwam op Xbox Live Arcade, is al in de App Store in Nieuw Zeeland te vinden. Laatstgenoemde game werd afgelopen zomer uitgebracht en wist goede reviews binnen te slepen.

Voor Battlefield-fans is het goede nieuws dat deze zeer waarschijnlijk voor €0,79 aangeboden gaat worden. Lara Croft zal voor €5,49 van eigenaar verwisselen. Broken Sword zal zeer waarschijnlijk ook die laatstgenoemde prijs aanhouden.

Riven vanaf vandaag te koop

Riven voor iPhoneEen paar maanden geleden meldden we al dat Riven, de sequel op Myst, zeer “binnenkort” naar de iPhone zou komen. De game is nu in de App Store beschikbaar voor €4.99 en is met een totale omvang van maar liefst 1GB (!) meteen een van de grootste iPhone-games.

De speelwijze van Riven is in principe gelijk aan Myst. Je zal je als speler in deze point-and-click adventure door prachtige werelden moeten navigeren en verschillende puzzels op moeten lossen. De game maakt gebruik van Game Center en bevat daarnaast een autosave-functie. Heel handig, want Myst had dit niet en daarom moest je steeds naar savepoints toewerken. Deze toevoeging maakt het dus makkelijk om het spel lekker tussendoor even op te pikken en weg te klikken wanneer je dat wil.

Download: Riven (€4,99)

Kort nieuws

Altered BeastHet immer populaire Hook Champ krijgt als het goed is morgen ook een opvolger in de vorm van Hook Worlds.
Ook de SEGA-klassieker Altered Beast zal vanaf middernacht te downloaden zijn in de App Store. Het spel wordt gezien als een van de klassiekers uit het 16-bits tijdperk en werd destijds in 1990 op handen gedragen.
Als allerlaatste nieuwtje presenteren we de opvolger van Pocket God, die de subtitel ‘Journey to Uranus’ draagt. De update biedt nieuwe omgevingen en ook nieuwe interactieve mogelijkheden en zal rond de 5 euro gaan kosten.
Verwacht morgen ook een opvolger op Geared, de release van Real Racing 2 en N.O.V.A. 2 en een nieuwe RPG in de vorm van Aralon. Dit alles uiteraard weer onder voorbehoud.

Inmiddels beschikbaar:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.