iPhone-applicatie van AAA stuurt locatie door bij pech

De Amerikaanse organisatie AAA heeft een applicatie uitgebracht waarmee je je locatie kunt doorgeven wanneer je pech onderweg krijgt. Dat levert minder stress op bij panne en je weet meteen of er hulp aankomt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

aaa roadsideIn Nederland heeft de ANWB nog geen iPhone-applicatie uitgebracht, maar in de VS is zusterbedrijf AAA al aan de tweede applicatie toe. Na de kortingsapplicatie AAA Discounts (om kortingsacties te zoeken) is er nu een applicatie met de naam AAA Roadside Assistance. Met de applicatie hoef je bij pech onderweg alleen maar op een grote groene knop te drukken. Op een formulier geef je eventueel een beschrijving van je probleem en andere nuttige informatie zoals je lidmaatschapsnummer.

Na de melding ontvang je een bevestiging dat de hulp onderweg is. Bij pech onderweg gebeurt het immers vaak dat je niet precies weet waar je bent gestrand en het dichtstbijzijnde hectometerpaaltje is ook niet met het blote oog te lezen als de auto na een slippartij in een greppel is beland.

De applicatie is gratis te downloaden. Volgens Marhall L. Doney, vice-president van AAA Automotive levert pech onderweg al genoeg stress op. Als je dan ook nog moet uitzoeken waar je bent, kun je dat beter aan een app overlaten. Na de melding hoef je de applicatie niet meteen af te sluiten, want AAA Roadside Assistance bevat nuttige informatie om te raadplegen terwijl je zit te wachten op de hulpdienst. In de app vind je door AAA goedgekeurde garages, Hertz-verhuurlocaties (waar je op vertoon van je lidmaatschapskaart korting krijgt), adressen van AAA-kantoren en winkels waar je auto-onderdelen kunt kopen. Ben je nog geen lid, dan kun je dat ter plekke worden.

De eerder gelanceerde applicatie met kortingen is vanaf april in de App Store verkrijgbaar en is al meer dan een half miljoen keer gedownload. AAA Roadside is gratis te downloaden, maar natuurlijk alleen interessant als je met de auto door de VS rijdt. Zoals gezegd: ook handig als de ANWB eens met een dergelijke applicatie over de brug komt.

Via: AAA-persbericht

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:16
Categorieën Navigatie, Reizen
Onderwerp anwb

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.