iPhone-app zet Eredivisie Speelschema’s in je agenda

De voetbalwedstrijden van de Eredivisie en de Jupiler League kun je in de agenda van de iPhone of iPod touch zetten met de applicatie Eredivisie Speelschema's 2011/2012.

Eredivisie Speelschema iPhone iPod touchDe eerste voetbalwedstrijd in het aankomende Nederlandse Eredivisieseizoen wordt al op vrijdagavond 5 augustus gespeeld en is een Rotterdamse derby. Als je dat niet wist maar wel van voetbal houdt, is de nieuwe iPhone-applicatie VoetbalCals Eredivisie Speelschema’s 2011/ 2012 misschien iets voor je. Die zet de wedstrijden van je favoriete clubs uit de Eredivisie- en Jupiler League in de agenda van de iPhone of iPod touch. Nadat de wedstrijd is gespeeld, wordt de eindstand ook in de kalender verwerkt.

De applicatie verstuurt geen live-updates tijdens een voetbalwedstrijd. Dat komt omdat Eredivisie Speelschema’s eigenlijk slechts een installatie-app is. Je hoeft hem één keer op te starten om de clubs en diens wedstrijden in de agenda te zetten en vervolgens heb je de applicatie zelf niet meer nodig. De app maakt voor haar gegevens gebruik van Infostrada, een dienst die allerlei voetbalstatistieken doorspeelt en dat live kan doen, maar de iPhone-agenda kan van buitenaf – door een aparte app dus – niet sneller dan elke 15 minuten geüpdatet worden. Gegevens die achteraf zijn te raadplegen zijn eindstand, wedstrijdverloop, doelpuntenmakers, wissels, formatie en scheidsrechter.

In tegenstelling tot wat de app misschien doet vermoeden, kun je niet zomaar de gehele Eredivisie en Jupiler League met één klik aan je agenda toevoegen. Dat kan alleen per club. Zo komt je agenda weliswaar niet te vol te staan, maar het is jammer dat de functie ontbreekt. Wel kan je alle 36 clubs per stuk afgaan om ze in de agenda te zetten. Het wordt dan wel erg druk in je kalender op speeldagen. Behalve alle wedstrijden van een club kun je ook losse wedstrijden toevoegen aan de kalender.

De abonnementen zijn uit te schakelen onder de agenda-instellingen van de iPhone of iPod touch. De kalender werkt ook in andere kalender-apps, zoals Week Calendar, miCal, Easy Calendar of Calvetica. Ze kunnen eveneens gesynchroniseerd worden met agenda-apps die een eigen synchronisatiefunctie hebben.

Eredivisie Speelschema’s is een applicatie van Joules Media, een ontwikkelaar die zich specifiek bezighoudt met apps die de iPhone-agenda bijwerken met abonnementen. De abonnementen an sich kosten niks extra; je betaalt alleen de 79 eurocent die de applicatie kost. Eerder uitgebrachte soortgelijke applicaties van Joules Media zijn onder andere Weerkalenders en het met gemengde gevoelens onthaalde Tour 2011.

Downloaden: VoetbalCals Eredivisie Speelschema’s 2011/2012 (€0,79)

Lees ook onze tip over het abonneren op agenda’s via MarkThisDate, een gratis dienst die voor allerlei platformen geschikt is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2011, 15:58
Categorieën Nederlandse apps, Sport
Onderwerpen activity, voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.