How Stuff Works op de iPad: leer elke dag iets nieuws

HowStuffWorks heeft een iPad-app uitgebracht waarmee je toegang krijgt tot 40.000 artikelen en 12.000 video's van HowStuffWorks en Discovery. Zo steek je nog eens iets op!

howstuffworksHowStuffWorks is een bekende website waarop wordt uitgelegd hoe allerlei apparaten werken. De pas gelanceerde iPad-app geeft toegang tot meer dan 40.000 artikelen en meer dan 12.000 video’s uit de archieven van HowStuffWorks en Discovery. Al die video’s zijn via AirPlay ook af te spelen op je televisie of een ander groot scherm. Daarnaast zijn er quizzen, podcasts en andere content waarvan je iets opsteekt. Bij elk onderwerp is via ‘Related Stuff’ de mogelijkheid aanwezig om dieper in het onderwerp te duiken. Telkens wanneer je de app opent is er wel weer iets nieuws toegevoegd, zoals dagelijkse feitjes en quotes.

Heb je even geen tijd om te kijken, dan kun je de artikelen en video’s ook als favoriet opslaan om later te bekijken. In 1998 ging HowStuffWorks van start, in samenwerking met Discovery Channel. Ondertussen heeft oprichter Marshall Brain een heel imperium opgebouwd, met subonderdelen als CarStuff, TechStuff, Stuff Mom Never Told You en Stuff to Blow your Mind. Je kunt de content op basis van onderwerp doorbladeren maar kunt ook via de instellingen aangeven at je favoriete onderwerpen zijn, zodat deze videopodcasts automatisch gedownload worden. Er zijn 30.000 quizvragen beschikbaar waarmee je kunt testen of je iets hebt opgestoken. Je score verschijnt in Game Center, zodat anderen ook kunnen zien hoe slim jij bent.

Downloaden:HowStuffWorks (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2011, 15:18
Categorie Onderwijs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.