iPhone-app Dropp: sms’en naar een locatie

Met de gloednieuwe iPhone-applicatie Dropp kan je berichten en foto's sturen en ontvangen op locatie. De dienst is gratis en kan wel eens een groot succes worden.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Dropp-voor-iPhone sms'en op locatieEen sms sturen, maar dan niet naar een persoon, maar naar een locatie. Eenvoudiger kan Dropp niet worden uitgelegd. De applicatie is vanmiddag voor de iPhone verschenen maar is in concept zo eenvoudig, dat het wel eens een groot succes kan worden. Stel je voor: met Dropp draaiend op de achtergrond van de iPhone loop je een restaurant binnen. De telefoon trilt. Een bericht van een Dropp-gebruiker: ‘De kippensoep is aanzienlijk beter dan de tomatensoep’. Het is een van de vele functies die Dropp kan bieden.

Met diensten als Foursquare en Gowalla kun je al berichten achterlaten op locatie, maar daarbij moet je verplicht inchecken op een locatie. In Dropp kun je overal een foto of notitie achterlaten of oppikken zonder ergens in te checken. Ook midden op straat kun je een bericht of foto achterlaten voor elke andere gebruiker die in de buurt is. Zó kan een oproep voor een vermiste kat er anno 2011 uitzien.

De applicatie biedt bovendien de mogelijkheid om je persoonlijk aan locatiegebonden berichten te herinneren. Voordat je een bericht of foto achterlaat, kun je instellen wie die mag zien: jij, iedereen, of alleen vrienden? Je hoeft niet perse op de locatie in kwestie te zijn om er een bericht achter te laten. Op een Google Maps-kaart kun je de rode markering verslepen of een adres invullen om het bericht op een andere plek achter te laten. Als je een bericht wilt lezen of een foto wilt zien, moet je wél in de buurt van de Dropp in kwestie zijn. Voor wie interesse heeft: de vermoedelijk eerste Dropp in Nederland is in het centrum van Groningen op te halen. 😉

Dropp is net uitgebracht en dat kun je aan een paar zaken merken: onder de instellingen van de iPhone, biedt Dropp drie onbegrijpelijke opties. Daar moet aan geschaafd worden. Tevens vereist Dropp een constante GPS-verbinding om berichten te kunnen ontvangen. Dat is niet gunstig voor de batterij, maar dat kan moeilijk anders met zo’n dienst. Wat niét handig is, is dat de GPS ook aan blijft staan als je de applicatie in de multitask-bar helemaal uitzet. Pas als je onder ‘Locatievoorzieningen’ in de iPhone-instellingen Dropp uitzet, verdwijnt de actieve GPS. We hebben de makers gevraagd of er ook een mogelijkheid komt om GPS uit te zetten als de app inactief is, zodat je alleen Drops krijgt op een wenselijk moment of op een wenselijke locatie. Daar hebben we echter nog geen antwoord op gekregen.

Maar ondanks dat Dropp net uitgebracht is, klinkt de dienst als een klok. De eenvoud ervan kan wel eens haar grote kracht worden. We zijn erg benieuwd hoe deze kersverse iPhone-app zich gaat ontwikkelen.

Downloaden: Dropp (gratis)

Inmiddels hebben we van de ontwikkelaar vernomen dat Dropp géén constant GPS-signaal vereist als de applicatie op de achtergrond draait. De ‘GPS-pijl’ blijft in beeld omdat Dropp gebruik maakt van locatievoorzieningen op een minder batterij-intensieve manier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juni 2011, 18:32
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen gps, locatie, sms, sociale netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.