Meer dan 200 flauwe foto-effecten in gratis app Pho.to Lab

Met de gratis iPhone-applicatie Pho.to Lab kan je al je gezichten uit de Camera Roll van de iPhone voorzien van een leuk, flauw of geinig effect. Zo kan je oma veranderen in een bodybuilder, bijvoorbeeld.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Photo-Lab-voor-iPhone-Pechtold-en-JokerJe dronken gezicht in de uitdossing van Jack Sparrow. De vriendin van je beste vriend op de motorkap van een Bently Bentley. Je schoonmoeder als de speelkaart van Batman’s Joker. Je hoeft maar een foto met een gezicht erop te selecteren en de nieuwe iPhone-applicatie Pho.to Lab doet de rest. Met meer dan 200 effecten in 13 verschillende categorieën, een indrukwekkende gezichtsdetectietechniek en het bizarre gebruiksgemak van de app, is het een raadsel waarom Pho.to Lab gratis is.

Nadat je een foto uit je foto-album haalt of er ter plekke eentje schiet, zie je een rechthoekig selectievak waar het portret in aanwezig moet zijn. Druk verder en de applicatie berekent ter plekke of hij een gezicht kan vinden in de selectie. Zo ja, dan wordt die meteen gemonteerd in de foto. Je hoeft niet zelf aan de slag te gaan met het uitsnijden en implementeren van de foto. Het resultaat is in onze paar testjes vrij aardig. Je ziet overduidelijk dat het nep is, maar dat maakt het resultaat ook wel zo grappig. We missen de mogelijkheid om een foto te kunnen bewerken geenszins. Handig is ook dat de laatst gebruikte foto’s in een overzichtje staan als je een volgend effect kiest.

De resolutie van de uiteindelijke foto laat helaas nog wel eens te wensen over. Sommige foto’s worden ronduit groezelig, al is dat mede afhankelijk van de eigen geselecteerde foto. Als de eigen foto minder scherp is, lijkt de gehele afbeelding in lagere resolutie te zijn. Onder een instellingen-knop kun je voorts nog tekst in de stijl van de de foto toevoegen. Ook kun je daar het watermerk die reclame maakt voor de app, uitschakelen.

Het watermerk lijkt de enige ‘catch’ te zijn in het gratis Pho.to Lab. We ontdekten geen advertenties in de applicatie en zijn ook niet gestuit op mogelijke in-app aankopen voor bijvoorbeeld meer filters. Pho.to Lab is een leuke gratis applicatie – al lijkt het ons verstandig niet al je beste vrienden te verjagen in het naakte lichaam van een elf.

Downloaden: Pho.to Lab (gratis)

Met dank aan lezer ‘Joshee’ voor de tip

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juni 2011, 1:34
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen effecten, fotobewerking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.