iTunes Store krijgt apart onderdeel met voorleesboeken

De iTunes Store heeft een apart onderdeel met voorleesboeken gekregen. Je kunt er boeken vinden die je in Apple's eigen app iBooks kunt laten voorlezen.

ibooks voorlezeniBooks 1.3 werd onlangs uitgebreid met een nieuwe functie: het voorlezen van boeken. De nieuwe functie is vooral bedoeld voor kinderboeken, waarbij je de tekst hardop kunt laten voorlezen. In de iTunes Store is er nu ook ruimte gemaakt met een speciale sectie. Kinderen en hun ouders kunnen daar hun favoriete kinderboeken vinden, die je via de app iBooks kunt laten voorlezen. De woorden die worden uitgesproken lichten daarbij op. Standaard draait de app ook de pagina’s automatisch om, zodat je in één keer door kan gaan. Je kunt dit echter ook uitschakelen. Door op het scherm te tappen krijg je in de rechterhoek van het scherm de bedieningsknoppen te zien. Je kunt het volume van de voorleesstem aanpassen en de app al dan niet automatisch laten bladeren.

Helaas geldt de nieuwe iBooks-functie voorlopig alleen voor Engelstalige/Amerikaanse boeken. In de Nederlandse App Store is echter keuze genoeg uit kinder- en prentenboeken die worden voorgelezen. De aparte voorleesboekensectie in de iTunes Store is dan ook alleen in de Amerikaanse App Store te vinden (maar het maken van een extra account zodat je ze toch kunt downloaden, is een kleine moeite).

Via: Inside iTunes

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juni 2011, 14:01
Categorieën Boeken, Kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.