iOS game-update: prachtige Wide Sky, Infestor en Endless Boss Fight

Wide Sky is een prachtig nieuw iPhone-spel met geweldige trailer en Endless Boss Fight is een bijzondere aankomende highscore-game.

GU Wide Sky egeltje headerAls je games koopt op stijl, ben je bezig aan een dure week. Of nou ja, duur als in zo duur als twee games in de App Store kunnen zijn. Gisteren bespraken we de excentrieke muziekgame Wave Trip al, nu is er met Wide Sky opnieuw en fantastisch vormgegeven spelletje waarin je scores kan perfectioneren. Endless Boss Fight is een aankomende game waarin je oneindig knokt tegen een eindbaas en Infestor, ten slotte, is een puzzelplatformer waarin je inbreekt op de hersens van anderen.

Endless Boss Fight: eeuwig baasgevecht

We moeten het TouchArcade nageven: ze worden dezer dagen erg goed gevonden door ontwikkelaars die graag hun nieuwste games pitchen om alvast te tonen. Endless Boss Fight van het Italiaanse White Milk Games is de nieuwste aankondiging die ze met trailer en al presenteren. Het highscore-spel moet in februari uitkomen voor de iPhone en iPad en is wel even andere koek dan onbeperkt rennen of zweven. Endless Boss Fight draait maar om één tegenstander: een grote, veelzijdige blokkendoos die jou op allerlei manieren het leven zuur wil maken. Dat doet ie met raketten, bommen, blogs en nog veel meer. Jij hebt intussen maar te overleven en hem terug te meppen voor punten… met bokshandschoenen. Is het niet frusterend dat je ondanks al dat knokken nooit van de eindbaas zal kunnen winnen? We weten het nog niet.

Infestor: tik, jij bent hem

GU WO Infestor screenshot iPadZie de screenshots in de App Store en je zet Infestor zo neer als de volgend retro-platformer voor de iPhone en iPad, maar there’s more than meets the eye. Infestor is namelijk een puzzelgame verpakt als platformer, met dan wel met bijzonder moeilijke spring-elementen. Dat kan je de ontwikkelaar achter League of Evil dan wel weer toevertrouwen. Maar je doet die platformsegmenten met verschillende personages. In het spel heb je namelijk twee knoppen: naar links en rechts spreken voor zich, er is een springknop en pal daarnaast (onhandig eigenlijk!) zit de knop om van hersens te wisselen. Zo verplaats je jezelf in een ander personage en loop, spring en time je met diegene om bijvoorbeeld de weg voor de volgende vrij te maken. Een sterk principe waar Ravenous Games dan ook meteen maar 60 levels uit heeft getrokken. Je voortgang wordt bewaard via iCloud en wisselt dus uit tussen iPhone en iPad en achievements belonen je op je tocht. Dat je in het verhaal iedereen besmet met een virus door je van hersens naar hersens te verplaatsen, ach… details.
Downloaden: Infestor (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: Wide Sky

GU WO Wide Sky iPhone iPod touchWauw, wat een schitterende trailer heeft ontwikkelaar en motion design-specialist Marcus Eckert neergezet met het fonkelnieuwe Wide Sky. Hadden we gisteren al de muziekgame Wave Trip, vandaag knalt Wide Sky er visueel nog even overheen. Wat een prachtige game! In Wide Sky bestuur je een egel die uit moet voeren waar stiekem alle egels voor zijn getraind: acrobatische trucs in de lucht! Dat doe je door een touw uit te slaan waarmee je je kan vasthaken aan wolken, luchtige kronkels en andere objecten die de 40 levels voor je hebben neergezet. Het doel is om zo snel mogelijk de orbs in de lucht te verorberen met je bewegingen. Hoe sneller, hoe hoger de score. Kan wel eens lastig zijn, want je kan niet zomaar het object wat je wil raken aantikken in beeld. In plaats daarvan sla je het touw uit met de rechter beeldhelft en komt het dus meer op timing neer. Wide Sky houdt je statistieken visueel bij en lekkerder dan dit wordt dat echt niet gepresenteerd. En dan kan je ook nog de eigenschappen van je touw instellen. Hoe flexibel die is, bijvoorbeeld. Wide Sky is lastig, niet altijd leuk, maar o zo mooi.
Downloaden: Wide Sky (€0,89, iPhone, iOS 4.2+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 januari 2013, 19:11
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.