iPad-economie: nieuw e-book legt 40 digitale trends uit

iPad-economie is een iBook over 40 digitale trends die voor iedereen begrijpelijk worden uitgelegd.

neelie-voorwoord-ipad-economie‘Digitale veranderingen gaan razendsnel’. Zo beginnen veel verhalen over digitalisering. Als je niet oppast ben je ingehaald door Generatie Y, die veel beter thuis is op Facebook en Google+ en weet dat je 24/7 met je klant moet communiceren. iPad-economie is een gedrukt boekje dat je als digitale no-no op weg gaat helpen met ’40 digitale trends die iedereen begrijpt’. Wie al een stapje verder is kan gelukkig ook de iPad-versie van het boekje in de iBookstore kopen.

Gert-Jan Bos las het boek in één ruk uit en schreef er een recensie over op Marketingfacts. Het boek bespreekt de belangrijkste digitale ontwikkelingen zonder jargon en managementtaal. De maker wist Neelie Kroes te strikken om een voorwoord te schrijven, dus de verwachtingen zijn hoog.

Waarom de iPad zo prominent in de titel? Waarschijnlijk omdat het beter verkoopt (de ‘Surface-economie’ bekt toch minder lekker), maar ook omdat de iPad grote invloed heeft gehad. Baby’s zijn al vertrouwd met touch en swipe, ouderen ook, dus misschien is dat een mooi startpunt om als persoon met digitale watervrees te beginnen: installeer wat apps, ga voortaan nieuws lezen via je iPad en maak eens een account aan op een sociaal netwerk. Lezers van iPadclub zijn die fase vast al voorbij. Zij kunnen zich in dit boek vergapen aan andere trends, zoals de manier waarop jongeren met hun mobieltje omgaan. Of zich mentaal voorbereiden op toekomstige veranderingen, zoals betalen met je mobieltje. Het zijn trends die complete bedrijfstakken en sectoren ingrijpend kunnen veranderen. De stugge weigeraar (“ik wil geen mobiele telefoon!”) bereikt schrijver Peter Sprenger er waarschijnlijk niet mee, maar wel de groep die voorzichtig met één teen het water wil voelen en nog wat huiverig is omdat het allemaal zo snel gaat. Dit 134 pagina’s tellende boek bespaart je het inhuren van een dure consultant.

Downloaden: iPad-economie (€8,99, door Peter Sprengers, iBookstore, iOS 5.1+)

touch en swipe

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 augustus 2013, 17:12
Categorie Boeken
Onderwerpen economie, ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.