VARA Teletijd: televisieprogramma-app kijkt in de toekomst

VARA Teletijd is een iOS-app waarbij een tv-programma als app wordt uitgezonden. Elke dag van 12 t/m 16 augustus komt een uitzending beschikbaar op iPhone en iPad.

teletijd-ipadKomende week staat tv-zender Nederland 3 in het teken van vernieuwende programma’s. Het is de vijfde keer dat omroepen nieuwe programma-ideeën kunnen presenteren tijdens TV-Lab. De kijker bepaalt welk format het beste bevalt. Eén van de kanshebbers dit jaar is een app met afleveringen van VARA Teletijd. De VARA stelt dat dit het eerste televisieprogramma is, dat als app wordt uitgebracht. Jazeker: ‘spraakmakende televisie’ met een ‘unieke uitzendvorm’.

Gouden bergen? Dat zal moeten blijken als morgen de eerste aflevering van VARA Teletijd in de app beschikbaar komt. Teletijd is een satirisch tv-programma dat zich afspeelt in 2031 (dus niet 2013). Diverse commentatoren blikken terug op gebeurtenissen in de jaren tussen 2013 en 2031.

Thomas Gast en Merijn Scholten doen bijvoorbeeld mee, een duo dat onder de naam De Partizanen het Leids Cabaret Festival won. Ook acteurs Rick Paul van Mulligen en Mariana Aparicio Torres. Peter Jan Rens heeft een gastrol. Teletijd is een project van de VARA dat wordt gemaakt door ‘Het Station’, een samenwerkingsverband van cabaretier Jan-Jaap van der Wal en televisiemaker Linda Hakeboom.

Iedere avond van 12 t/m 16 augustus komt er een nieuwe aflevering in de app beschikbaar. Wie mee wil kijken: vanaf 21:45 uur kun je terecht in de app.

Downloaden: Teletijd (gratis, universeel, iOS 4.3+)

vara-teletijd-ipad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 augustus 2013, 16:09
Categorie Amusement
Onderwerpen televisie, vara

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.