Instagram-alternatief Pixter voegt commentaarfunctie toe

Pixter heeft een update uitgebracht. Het betaalde alternatief voor Instagram laat je commentaar plaatsen en heeft nu een referral-programma.

pixter-iphoneDe iOS-app Pixter heeft een flinke update gekregen. Je kunt als gebruiker vanaf nu meer uploads verdienen door reclame te maken voor de app, zodat je vrienden ‘m ook gaan gebruiken. Ook is het nu mogelijk om te reageren op foto’s en kun je push notificaties krijgen als iemand je noemt, gaat volgen of als favoriet hebt gemarkeerd via de Like-knop. In het onderdeel My Likes kun je zien welke foto’s je zelf eerder als favoriet hebt aangewezen. Alweer een foto-app met leuke effectjes, moet dat nou echt? Pixter probeert zich van Instagram en andere fotofilteraars te onderscheiden door geld te vragen. De gedachte daarachter is dat je persoonlijke gegevens niet zullen worden uitgebuit, wat bij Instagram-eigenaar Facebook wel het geval is.


Pixter for iOS timeline met foto'sIedereen weet dat als iets gratis is, dat je zelf het product bent. In Pixter vind je daarom geen reclame, maar als je de app gratis wilt gebruiken ben je wel behoorlijk beperkt. Een gratis account geeft je recht op 52 foto’s per jaar uploaden. Door referrals (vrienden overhalen om ook Pixter te gaan gebruiken) kun je dit oprekken naar 100 foto’s per jaar. Nodig je een vriend uit en hapt hij/zij toe, dan krijg je allebei 5 extra foto’s.

Misschien niet de beste strategie als je snel veel marktaandeel wilt opbouwen, maar blijkbaar werkt het voor Pixter. Toen we eerder over Pixter schreven, benadrukten we een heel ander aspect van deze app: het feit dat je zelf de fotorechten houdt op foto’s die je met deze dienst publiceert. Maar met Flickr is dat eigenlijk ook zo. We vragen ons daarom af of Pixter wel zo’n lang leven beschoren is. De gratis opties zijn érg beperkt en zelfs als je de benen uit je lijf rent om vrienden op Pixter te krijgen levert dat maar 100 foto’s per jaar op. Gelukkig zijn de abonnementen niet overdreven duur, maar voor een mobiele app kunnen ze nog net een te hoge drempel vormen: 2,69 euro voor twee maanden, 5,49 euro voor een halfjaar en voor 7,99 euro per een jaar. We zijn daarom benieuwd of Pixter over een jaar nog bestaat.

Downloaden: Pixter for iOS (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 augustus 2013, 17:52
Categorie Fotografie en video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.