iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

StackPad: achtergronden maken met tijdelijk gratis Nederlandse iPad-app

Achtergronden maken op de iPad kan met twee Nederlandse apps die tijdelijk goedkoper te downloaden zijn: StackPad en Mosaic Wallpaper Designer. De apps van Erwin Zwart zijn al een tijdje populair.

StackPad Wallpaper Designer voor iPadTer ere van het uitbrengen van de nieuwe applicatie Mosaic Wallpaper Designer, biedt de Nederlander Erwin Zwart zijn iPad-applicatie StackPad tijdelijk gratis aan. Met de app kan je foto’s selecteren en die handmatig ‘neerleggen’ op een achtergrond. Als je tevreden bent met het resultaat, kan je het opslaan en als achtergrond van de iPad gebruiken. Per foto kan je de grootte, de hoek en de positie eenvoudig veranderen. Tel daarbij je eigen foto’s op en je krijgt een unieke iPad-wallpaper.

Achtergronden op de iPad hebben een vreemd foefje. In tegenstelling tot wat je zou verwachten met het rechthoekige beeldscherm, moeten de achtergronden namelijk vierkant zijn. Dat komt omdat de achtergrond meedraait als je de iPad in een andere richting houdt. StackPad (bovenste afbeelding) speelt daar op in. Het kan betekenen dat sommige van je foto’s op de achtergrond een beetje uit beeld vallen als je de iPad anders vasthoudt, maar dat is niet te voorkomen.

Mosaic Wallpaper Designer iPadAls je klaar bent met het ontwerpen van de achtergrond, kan je het resultaat opslaan in het fotoalbum. Vanaf daar kun je de collage op de achtergrond van je iPad zetten – zowel in het toegangsscherm als in het beginscherm. De app van Erwin Zwart is al een tijdje populair: zowel in de Amerikaanse als in de Nederlandse App Store, geniet StackPad een gemiddelde beoordeling van 4,5 ster.

Ook met zijn nieuwe applicatie Mosaic Wallpaper Designer (onderste afbeelding), ontwerp je zelf achtergronden uit foto’s die vanaf je iPad komen. In deze toepassing heb je een aantal geprepareerde frames waarin je de foto’s kan zetten. Met een knop in het scherm kan je zelf de kleur en de dikte van de lijn tussen de foto’s of afbeeldingen instellen. Een erg fijne optie is dat je meteen het voorbeeld van de achtergrond in de praktijk kan zien.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 december 2011, 9:21
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen achtergronden, game, nederlandse apps, rummikub, wallpaper

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.