iMaschine tovert je iPhone om tot een Native Instruments Maschine

De nieuwe app van Native Instruments, genaamd iMASCHINE, is een iPhone-versie van de fysieke Maschine. Met de app kun je beats maken, door middel van een drumpad, keyboard, microfoon en een mixer.
Jeroen Wienen - · Laatst bijgewerkt:

iMASCHINE icoonNative Instruments is een Duits bedrijf dat hardware en software maakt voor DJ’s. Bekende producten van NI zijn onder andere Traktor en Maschine. De Maschine is een uitgebreide drumpad, die gebruikt kan worden als midi-controller. NI heeft geprobeerd met de app iMaschine de essentie van de drumpad, die normaal een kleine €600 kost, vast te leggen in een app. iMaschine is trouwens een stuk voordeliger geprijsd, de app kost namelijk €3,99.

De applicatie is vooral gemaakt om ideeën voor liedjes en beats vast te leggen. iMaschine bevat 16 pads. Afhankelijk welke geluidskit je kozen hebt, vind je onder ieder van deze pads een ander geluid. De app bevat standaard 25 kits, variërend van akoestische, tot elektronische en urban kits. Er zijn meer kits te kopen via in-app aankopen. Je kunt 4 sporen opnemen en op ieder spoor tot 2 effecten toepassen. In totaal bevat de app 6 effecten, waaronder delay en flanger.

Drumpad in iMASCHINE iMASCHINE Piano functie

Deze 4 sporen hoef je niet alleen te vullen met geluiden uit de drumpad. Je kunt namelijk ook kiezen geluiden (bijvoorbeeld zang) op te nemen met de microfoon of een instrument te spelen via het keyboard dat zich in de app bevindt. Verder bevat de applicatie een aantal handige features, zoals auto-loop en note repeat. Met de ingebouwde mixer kun je de sporen op elkaar afstemmen.

Ben je tevreden over het totaal? Dan kun je het exporteren naar de “echte” MASCHINE of kun je het geheel op SoundCloud zetten.

Om een idee te krijgen van hoe de applicatie werkt, kun je het onderstaand instructiefilmpje kijken.

De bekende muzikant en producer Jamie Lidell laat hieronder zien wat je met de app kan doen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2014, 14:15
Categorie Muziek
Onderwerpen midi, muziek, soundcloud

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.