QR-codescanner RedLaser voor iPhone gaat verder met nieuwe aanpak

RedLaser is een nieuwe iPhone-app van eBay waarmee je streepjescodes kan scannen. Daarna zie je in een lijst met Nederlandse of Belgische winkels waar dat product het goedkoopst is.

RedLaser iPhone iPod touch streepjescodes scannenDe al in 2009 uitgekomen streepjescodescanner RedLaser gaat vanaf nu verder onder de naam RL Classic. Tegelijk heeft haar uitgever eBay een totaal nieuwe applicatie in de App Store uitgebracht die de naam RedLaser draagt. De applicatie laat je streepjescodes scannen met de camera van de iPhone en gaat dan snel op zoek naar binnenlandse winkels die het product ook verkopen. De goedkoopste winkel staat automatisch bovenaan. Ook kun je lijsten met gescande items maken en delen.

RedLaser is een applicatie van eBay, maar dat betekent niet dat je alleen maar resultaten van de internationale veilingsite te zien krijgt nadat je een item hebt gescand. Sterker nog: de site staat in onze tests niet eens in het rijtje met webshops waar je een item kan kopen. RedLaser streepjescode scannenOnline winkels die wel opduiken als we voor de test een paar hardware- en software-items scannen, zijn Bol.com, Wehkamp.nl, eci.nl, Mediamarkt en veel andere grote en minder grote webshops. Met een druk op een resultaat word je in de app zelf doorgestuurd naar de productpagina op de betreffende site.

Items die je hebt gevonden, kun je delen per mail, sms of Facebook en toevoegen aan een zelfgemaakte lijst in RedLaser. Je geeft een lijst een naam en een icoontje dat de categorie van de gevonden waren weerspiegelt. Ook die lijsten kun je vervolgens weer delen via deze mogelijkheden.

De QR-scanner van RedLaser werkt erg snel en goed. In het History-tabblad zien we terug dat we zes items hebben gescand met de applicatie. RedLaser iPhone streepjescode gescandBij slechts twee daarvan moesten we de focus van de foto zelf instellen; de andere keren nam de app de foto uit zichzelf en één keer ging dat zelfs zonder dat we de streepjescode überhaupt goed in beeld hadden staan – dachten we. Ook de resultaten worden erg snel geladen. Het aantal resultaten hangt natuurlijk af van de verkrijgbaarheid van het product. Er zijn weinig of geen webshops met etenswaren aangesloten, constateren we na meerdere scans van kruiden, dranken en tussendoortjes. Een mobiele telefoon, prepaid USB-stick, series en games vindt hij echter zonder problemen. Tenminste, via de scanner. Als we handmatig zoeken in een balk bovenin het scherm, vinden we de items wel, maar staan er geen Nederlandse prijzen bij.

Helaas sloot RedLaser wel een keer onverwacht af toen we een nieuwe scan wilden uitvoeren. Daarna waren we – erg kwalijk – de tot dusver gescande producten kwijt. Zo worden de handige deelfuncties bijna noodzakelijk kwaad. RedLaser is qua functies en Nederlandse ondersteuning een sprong vooruit ten opzichte van RL Classic, maar moet deze ernstige bug nog wel verhelpen.

Downloaden: RedLaser (gratis, de nieuwe versie)
Downloaden: RL Classic (gratis, de oude RedLaser)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 november 2011, 18:15
Categorie Diensten
Onderwerpen ebay, qr-code, skyscanner, streepjescode

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.