OV Saldo: tegoed van je OV-chipkaart zien in Passbook

OV Saldo is een iPhone-app waarmee je het actuele saldo van je OV-chipkaart bekijkt. Je kan hem doorzetten naar Apple's Passbook.

OV Saldo iPhone iPod touchDaan Lemmen en Remco van der Veer hebben een nieuwe applicatie voor de iPhone uitgebracht waarin gebruik wordt gemaakt van Apple’s Passbook. De jonge ontwikkelaars kwamen eerder namelijk al met PassMaker, een applicatie met sjablonen om Passbook-tickets te maken in de huisstijl van bekende Nederlandse winkelketens. In de app OV Saldo kan je je aanmelden met je account, kan je meerdere chipkaarts invoeren en kan je hun saldo daarvan doorzetten naar Apple’s ticket-app.

Het klinkt tamelijk nutteloos om het te doen, maar Lemmen vertelt iPhoneclub dat je OV Saldo zowel in de iPhone-app als in Passbook allesbehalve statisch zijn:

Veel apps werkte niet of zien er niet uit. We hebben daarom deze dingen proberen te verbeteren en een grappige feature toegevoegd: Passbook. Om het uur checkt de server op wijzigingen. Het is ook mogelijk handmatig te updaten door een ‘pull to refresh’ te doen aan de achterkant van de pas.

OV Saldo chipkaart in app OV Saldo chipkaart in Passbook

In de applicatie OV Saldo en in Passbook zie je dezelfde gegevens terugkomen. Je ziet natuurlijk het saldo op je kaart, de naam waarop de kaart staat, het nummer van de kaart en de resterende geldigheid ervan. Daarnaast zie je in de applicatie of automatisch opwaarderen aan of uit staat, een gegeven dat je niet terugziet in Passbook. Ook de producten waarvan je gebruik maakt met je chipkaart (zoals bijvoorbeeld de Tweede Klasse van de NS), zijn enkel voorbehouden aan de applicatie. Daar staat tegenover dat je op je Passbook-pas wel de vijf laatste ritten en kosten ervan kan zien.

Een uitgebreide reisgeschiedenis zie je niet terug in de applicatie – laat staan in Passbook. Daarvoor ben je toch eerder toegewezen aan een app als OV Chipinfo of vergelijke openbaar vervoer-apps.

Downloaden: OV Saldo (€0,89, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 mei 2013, 18:53
Categorieën Diensten, Nederlandse apps
Onderwerpen openbaar vervoer, ov-chipkaart

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.