iOS game-update: Walking Dead is Game van de Week, Total Recall Game en Car Toons

Het zombie-avonturenspel Walking Dead: The Game van Telltale Games is uitgeroepen tot Game van de Week voor de iPhone, iPod touch en iPad. In vergelijking met Total Recall laat het zien hoe goed een tv-game kan zijn.

Walking Dead The Game iPadWat een komkommertijdweek leek te worden op iOS games-gebied, werd een luxeprobleem. Het heerlijk toegankelijke en vlotte bordspel Ticket to Ride Europe Pocket en de innemende en imponerende hack & slash Orc Vengeance grijpen zo plompverloren naast de titel Game van de Week. De winnaar is een beklemmend zombie-avontuur gebaseerd op een televisieserie en een strip. Met Total Recall Game hebben we trouwens nóg een in 3D uitgevoerd licentiespel voor je in petto.

Total Recall Game mist peper

GU VR Total Recall Game iPhone iPod touchDat promotiegames van bioscoopfilms geld kosten op de iPhone en iPod touch, zijn we inmiddels wel gewend. Onlangs werd Temple Run Brave immers nog 79 cent duurder dan de originele Temple Run in de markt gezet. Voor de remake van de behoorlijke science-fiction film Total Recall met Arnold Schwarzenegger, moet 1,59 euro neergelegd worden. Net in als de nieuwe versie van de film, vind je Arnie niet terug in het spel. Wel krijg je meer schietactie in het eerste level dan in de hele oorspronkelijke film plaatsvond. Total Recall Game is een shooter op rails: je richt zelf, maar het spel bepaalt voor je waar je loopt en waar je kijkt. En om het meteen maar gezegd te hebben: dat doet het spel niet zo goed. De hoofdpersoon in de game maakt bewegingen en keuzes die een logisch nadenkend persoon niet zou nemen en alles wat je intussen hoeft te doen, is je pistool leeg te poffen op alles wat beweegt. De omgevingen doen nog hun best een lekker scifi-sfeertje neer te zetten, maar de lichte geluiden, de schietactie zelf en dus de bewegingen van de hoofdpersoon halen je er net zo makkelijk weer uit. Het goede nieuws is dat de acht missies in het spel binnenkort aangevuld worden door nog eens zeven uitdagingen.
Downloaden: Total Recall Game (€1,59, universele app)

Autopuzzelen met Car Toons

GU VR Car Toons iPhone iPod touchHet rijdende dievengilde heeft oogjes, de ambulances hebben oogjes, de brandweerwagens kijken uit hun doppen en ook de politiewagens hebben alle reden goed te zien. Car Toons is niet Cars van Pixar, maar de auto’s hebben ogen en dat maakt dit spelletje net zo kindvriendelijk als de twee succesvolle films. Car Toons is een zwaartekracht-puzzelspelletje waarin je met (een beetje) logisch nadenken moet zien te zorgen dat de goede auto’s de slechte auto’s van de afgrond beuken – of dat een ambulance bij zijn eindstreep komt. Het kan allebei. Car Toons heeft in totaal meer dan 100 missies waarin je de auto’s een voor een in beweging zet om er een deel van de puzzel mee op te lossen. De omgeving helpt je daarbij met bijvoorbeeld hefbomen en planken. Eerlijk? Car Toons is niet zo’n gek nieuw spelletje en lijkt vooral veel op een simpele versie van de Home Sheep Home-spelletjes omtrent Shaun the Sheep. Het thema maakt er echter iets bijzonders van.
Downloaden: Car Toons! (€0,79, universele app)

Game van de Week: Walking Dead: The Game

GU-VR-Game-van-de-WeekWalking Dead: The Game is geen op zichzelf staand spel, maar het eerste deel uit een vijfluik. Het verscheen eerder al op de pc, Xbox 360 en PlayStation 3 en is daar bijzonder goed ontvangen. Op de iPhone kan je de volgende vier delen in de app zelf kopen voor 11,99 euro in totaal. En dat is het beste gamenieuwtje dat we in tijden hebben ervaren. Als de rest van het spellenreeks net zo goed is als het nu te downloaden eerste deel van Walking Dead, mag je in je handen wrijven. Het spel, dat gebaseerd is op het gelijknamige stripverhaal dat momenteel ook furore maakt als televisieserie, plaatst je in de schoenen van een man die koste wat het kost probeert te overleven tegen de heersende zombieplaag. Daarvoor sluipt hij in het begin van het avontuur een huis binnen en komt hij daar in aanraking met een meisje, waarna het verhaal zich ontvouwt en je meteen al op je hoede moet zijn voor wat je zegt. De in dit genre gespecialiseerde ontwikkelaar Telltale Games belooft namelijk dat je keuzes in de – vaak onder tijdsdruk staande gesprekken – van grote invloed zijn op het vervolg van het verhaal. We kunnen niet wachten om te zien hoe onze beslissingen uitpakken in de vier volgende delen. Telltale heeft zichzelf met Walking Dead: The Game overtroffen en heeft een vloeiende optelsom van ontdekken, puzzelen, krachtige dialogen en zenuwslopende actie neergezet.
Downloaden: Walking Dead: The Game (€3,99, universele app)

De koopjeshoek

Jongens! In het gratis Pocket Planes is momenteel een missie gaande om zoveel mogelijk pakketjes naar Londen te overvliegen. Doe mee aan de iCulture Flightcrew en strijd mee voor de in-game prijzen! Oh, je kwam voor de aanbiedingen?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juli 2012, 19:06
Categorie Games
Onderwerpen game, gvdw, kopen
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.