iOS game-update: updates voor Pocket Minecraft en Asphalt 7, fout bij update Where’s My Water

Let op: in de laatste update van Where's My Water op iPhone en iPad is een fout geslopen waardoor het spel vastloopt bij bonuslevels.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU WO header Click the Bolt iPhone iPadGames voor een prikkie en constante updates met nieuwe spelinhoud. Het is in de waan van alledag bijna niet te bevatten dat zoiets een jaar of vijf geleden onmogelijk was. Het blokkerige bouwspel Minecraft Pocket Edition is frivoler aangekleed met meer items, wolken en babydieren en de spectaculaire racegame Asphalt 7 Heat bevat een nieuwe monsterbolide. Bij de update van Where’s My Water gaat niet alles goed, dus lees vooral verder. Het door het Nederlandse Spil Games uitgegeven Click the Bolt is ten slotte al iets langer uit en nemen we ook nog even onder handen. Onbekend maakt immers onbemind.

Minecraft Pocket Edition krijgt update

GU WO Minecraft Pocket Edition updateMinecraft blokt maar door op de iPhone en iPad. De meer dan 3400 personen die een recensie over het spel hebben achtergelaten in de Nederlandse App Store – en de andere spelers – worden op hun wenken bediend. Versie 0.6.0 van de game voegt vooral elementen toe die het spel een levendigere spelwereld geven. Zo huppelen hier en daar babydieren rond en kan je daar natuurlijk gebruik van maken. Alles valt immers om te blokken. Met borden kan je eigen omgevingen verder personaliseren, er is nieuwe armor om je sterker te maken en de wereld kan worden opgevrolijkt door wat Minecraft noemt ‘fancy’ wolken. Zand en gravel hebben zwaartekracht gekregen – ja, aardig – en er zijn talloze nieuwe blokken te genereren en te bouwen in de speeltuin die Minecraft Pocket Edition heet. Maar de belangrijkste update is een niet-inhoudelijke: het D-pad waarmee je loopt is aangepast en laat zich beter beroeren. Je richting wordt beter gepakt en dat is zeker op de iPhone een welkome verbetering. En omdat het kan: hier een instructievideo van bijna een half uur van een Minecraft-creatieveling. Lekker blijven blokken hè?
Downloaden: Minecraft Pocket Edition (€5,99, universeel, iOS 4.3+)

https://www.youtube.com/watch?v=vSdS_5vKelU

Weer een nieuwe bolide voor Asphalt 7

GU WO Asphalt 7 updateWe hebben het al tig keer gezegd: het is onvoorstelbaar dat een subliem afgewerkte racegame als Asphalt 7: Heat slechts 89 cent kost. En dat zeggen we gewoon nog maar eens bij deze, want het spel wordt ook nog eens uitstekend voorzien van updates. De nieuwste update introduceert de nieuwe bolide SSC Tuatara van sportwagenfabrikant Shelby. Die heeft de ambitie de snelste sportwagen ter wereld te worden en reken dus maar dat je flink mag doorsparen in Asphalt 7 om hem te bemachtigen. De kar kost 1.650.000 flappen! Je kan ook totaal iets anders doen met je geld in het spel. De Koeningsegg Agera R die eveneens in de hoogste raceklasse opereert, kan je voortaan bemachtigen door mee te doen aan een loterij in het spel. De update-omschrijving heeft het over ‘uitsluitend’ te winnen in de loterij, maar wij zijn nog steeds een huur- en koopoptie onder de brute Zweed. Verder heeft Asphalt 7 twee nieuwe trofeeën gekregen voor Lamborghini en de SSC Tuatara en zijn er nieuwe evenementen en tijdraces. Er is een nieuwe, betere nitro te koop in de app en oh ja: Gameloft oppert ook meteen even dat er nog meer nieuwe content aankomt. Het houdt niet op.
Downloaden: Asphalt 7: Heat (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

Where’s My Water: de finish?

GU WO Where's My Water updateWhere’s My Water heeft ook een update gekregen, maar niet eentje die simpelweg wat levels toevoegt en je daarmee weer zeker een kwartier bezig houdt. De update vandaag is misschien wel de laatste die het spel krijgt – zou je denken, als je de naam van de update hoort: fotofinish. De fotofinish houdt in dat je een screenshot kan maken van hoe de actie erbij jou uitziet op het moment dat je het level van de week hebt gehaald. Die kan je dan vervolgens delen op sociale netwerken. En dat niet alleen: Where’s My Water geeft als bonusuitdaging de mogelijkheid om te tekenen met bonte kleuren. In februari komen er nieuwe themalevels bij onder de noemer Aulani, a Disney Resort & Spa, dat niet zo subtiel reclame maakt voor een onderdeel van een Disney-pretpark. We hebben de nieuwigheden niet kunnen testen, want na de update sluit Where’s My Water constant plotseling af. Dat gebeurt bij elk bonuslevel (links van het titelscherm) dat we willen starten. Voorzichtig dus met updaten!
Downloaden: Where’s My Water (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: Click the Bolt

GU WO Click the Bolt iPhone iPadSpil Games uit Hilversum is niet alleen een ontwikkelaar, maar geeft net zo makkelijk andere games voor de iPhone en iPad uit. Tijd om Click the Bolt eens te bespreken: een spelletje dat zowel onder de vlag van Spil valt als die van A10.com, de website waarop het spelletje eveneens is te spelen. Net zo gratis als in de browser, is ook het spelletje op de iPhone. Je downloadt het voor nop en als je er echt niet uitkomt, koop je hints. Daar speelt de game ook op in: je mag de volgende werelden pas in als je in elk level alledrie de objecten hebt gepakt – en dat kan best eens wat hersens kraken. Want Click the Bolt heeft een leuk principe. Je controleert de plankjes in het spel waarop ons ruimtedraakje in een bubbel staat. Tik op een plank en de schroef valt eruit, waardoor het plankje bezwijkt en de ruimtedraakbubbel valt. Hoe langer je speelt, hoe meer plankjes het gedrag kunnen beïnvloeden. Gaandeweg laat je ze niet alleen vallen, maar stuur je er ook de bubbel mee. Schiet je hem ermee weg. Lang niet altijd makkelijk. We hebben Click the Bolt lang laten liggen, omdat het in een enorme gamesheisa uitkwam, maar met terugwerkende kracht kunnen we nu stellen: geinig spelletje.
Downloaden: Click the Bolt (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2013, 21:14
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, minecraft, where's my water

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.