iOS game-update: Ubooly, Skylanders tijdelijk gratis, Kid Vector en koopjes

In deze game-update kijken we naar de Tamagotchi/iOS-game hybride Ubooly, de tijdelijk gratis gamehype Skylanders en het ouderwets lastige platformspelletje Kid Vector.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

SkylandersUbooly laat zien dat iPhone-games ook prima meerdere spelideeën in één app kunnen bundelen: deze game laat je aan de slag gaan met meerdere simpele spelletjes, waarin je punten verzamelt die in andere spellen ook relevant zijn. Daarnaast kijken we in deze game-update naar het tijdelijk gratis Skylanders Cloud Patrol en de zeer lastige 2D-game Kid Vector.

Ubooly: spellenverzameling met knuffelbeest

UboolyIn april dook de Ubooly voor het eerst op: een oranje knuffelbeest waar je de iPhone in kunt stoppen om een slimme tamagotchi voor kinderen te maken. Een nieuwe, gelijknamige game laat je een digitale versie van deze zelfde knuffel in een kamer zetten. Door Ubooly naar bed te sturen kun je kiezen wat hij precies droomt, waarna je naar een klein iOS-spel wordt gestuurd. De munten die je in deze games speelt kun je vervolgens gebruiken om je kamer in het spel in te richten. Het aanbod in Ubooly is in het begin wel wat karig: je kunt twee verschillende spellen dromen, waarin je klonen van Canabalt en Doodle Jump voorgeschoteld krijgt. Later speel je ook andere games vrij, door deze spellen lang genoeg te spelen. De ontwikkelaar belooft binnenkort nieuwe spellen toe te voegen. De game maakt gebruik van in-app aankopen om meer spelmunten aan te schaffen, maar je kunt deze optie bij de instellingen van het spel uitschakelen. Dat is ook wel zo handig: aangezien de gelijknamige knuffel vooral gericht is op jongere spelers, zal de game ook aardig wat jonkies trekken. Het spel kan gekoppeld worden met de knuffel, maar is ook zonder accessoires te spelen.
Downloaden: Ubooly (gratis)

Skylanders Cloud Patrol tijdelijk gratis

Skylanders 2Skylanders Cloud Patrol staat al een tijdje in de App Store, maar het spel is voor het eerst afgeprijsd. Voor veel fervente gamers waarschijnlijk goed nieuws: de Skylanders spellen voor spelcomputers zijn inmiddels namelijk een aardige hype geworden. De speelgoedbeestjes die je in de winkel hebt gekocht zijn ook in deze iOS-versie te gebruiken, al kun je hiervoor niet het NFC-accessoire van de originele spel gebruiken. In plaats daarvan voer je de streepjescode bij je Skylander is. Je voortgang wordt daardoor ook niet in het poppetje opgeslagen. De game zelf steekt op zichzelf leuk genoeg in elkaar om je een tijdje bezig te houden. Je probeert zoveel mogelijk tegenstanders neer te schieten voor een hogere score, terwijl je ook doelen nastreeft om de game uit te spelen.
Downloaden: Skylanders Cloud Patrol (tijdelijk gratis)

Kid Vector: tandenknarsend lastige platformer

Kid VectorLaat je niet afschrikken door de screenshots van Kid Vector. Het spel ziet er stilstaand misschien foeilelijk uit, maar zodra je het spel in beweging ziet valt opeens het net-niet-2D-net-niet-3D stijltje op. De game ziet er uit alsof hij op een oude spelcomputer is verschenen, maar laat je tegelijkertijd ook in de diepte kijken. Speltechnisch is Kid Vector voor de meest fervente gamers bedoeld: je springt van platform naar platform, ontsnapt tenauwernood aan rondzwiepende stekels en vijanden en probeert het einde van het level te bereiken. Voor veel gamers niks nieuws onder de zon, maar voor iedereen die op zoek is naar iets tandenknarsend lastigs om onderweg te spelen. Voor €1,59 ben je mogelijk wel snel klaar: in een treinrit van een half uur hadden wij de eerste paar van de vijftien levels al uitgespeeld. Daarnaast maakt de game gebruik van virtuele knoppen, waardoor je goed op de positie van je vingers moet letten.
Downloaden: Kid Vector (€1,59)

De koopjeshoek

Zoals iedere dag vind je hieronder de leukste game-koopjes in de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.