Story Up: samen verhalen schrijven in asynchrone game

Het iPhone-spel Story Up laat je met tot vier spelers een verhaal schrijven. Iedere beurt schrijf je een alinea van 200 woorden, waarin je drie door het spel gekozen sleutelwoorden moet verwerken.

Story Up IconHet nieuwe iPhone-spel Story Up laat je samen met twee tot vier spelers een verhaal schrijven. Spelers schrijven beurtelings een alinea van hooguit 200 tekens, waarbij ze drie door het spel uitgekozen sleutelwoorden moeten gebruiken. Story Up kan asynchroon gespeeld worden, net als bijvoorbeeld Wordfeud en Song Pop. Net als in Draw Something strijd je niet tegen je vrienden, maar moet je juist samenwerken om een verhaal aan elkaar te schrijven.

Story Up doet erg denken aan de woordspelletjes die bijvoorbeeld op scholen worden gespeeld. Omdat je op creatieve wijze de gegeven woorden in je verhaal moet verwerken, moet je steeds ter plekke bedenken waar je met een alinea naartoe gaat.

Op het moment lijkt Story Up alleen nog maar Engelse woorden te bevatten. In Draw Something was dit geen probleem, omdat je met een beetje Engelse kennis al een heel eind kwam in dit spel, maar bij Story Up zullen wellicht meer spelers hierdoor afhaken. Je moet immers je verhalen in het Engels schrijven om de sleutelwoorden in een coherent verhaal te plaatsen, waardoor er iets meer taalkennis is vereist.

Story Up is gratis te downloaden en bevat advertenties. Voor 79 eurocent kun je de advertenties binnen de app wegkopen. Je kunt ook nieuwe woorden over bepaalde onderwerpen kopen met spelmunten die je in het spel verdient, die je tevens als in-app aanschaf kunt binnenhalen. Krijg je slechte sleutelwoorden voorgeschoteld, dan is het ook mogelijk om met de spelmunten een gummetje te kopen. Door deze tijdens het spelen te gebruiken, krijg je nieuwe woorden voorgeschoteld.

Omdat Story Up asynchroon is, kun je de game afsluiten terwijl je wacht tot je tegenspeler zijn of haar alinea heeft geschreven. Een pushbericht vertelt wanneer je weer aan de beurt bent. Je kunt met hooguit drie vrienden tegelijkertijd spelen. Het is ook mogelijk om tegen een willekeurige tegenstander of in je eentje te spelen.

Downloaden: Story Up (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 augustus 2012, 22:02
Categorie Games
Onderwerpen asynchroon, storytelling

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.