iOS game-update: Tweet Land speelt met Twitter, NumberLink, Dungeon Crawlers en koopjes

NumberLink is een nieuw soort Sudoku voor de iPhone en iPod touch, zeggen de makers. Het moet onze aandacht delen met het bijzondere nieuwe Tweet Land, een iPhone-game die gebruik maakt van recente Twitter-berichten.

GU DI Tweet Land iPhone iPod touch headerHet is een voor ons gunstig sneeuwbalprincipe onder gameontwikkelaars voor de iPhone en iPod touch. Alle grote releases worden op donderdagen uitgebracht en alle spellen die dan niet vol in de spotlight komen te staan, worden vervolgens maar tijdelijk gratis aangeboden om in de aandacht te komen. NumberLink is ook zo’n spel. Dat kreeg geen voet tussen de deur voor 79 cent is één dag na release al gratis aangeboden en is dat nog steeds. Zo haalt iedereen gratis een ‘soort van Sudoku’ in huis. Er is trouwens ook een bijzondere game die haar gameplay baseert op tweets.

Lijntjespuzzel: NumberLink

GU DI NumberLink iPhone iPod touchNumberLink noemt zichzelf een soort Sudoku in de App Store, maar die omschrijving mag je direct vergeten. De enige overeenkomst die de twee spellen hebben, is dat er cijfers in het spel verwerkt zijn. Al kunnen dat bij NumberLink ook net zo goed andere vormen zijn. In het spel heb je speelvelden van 5×5 tot 9×9 vlakken. Die vlakken moet je opvullen met de lijnen die de cijfers verbinden. De 1 moet verbonden worden aan de andere 1, de 2 aan de 2 en ga zo maar door. De uitdaging is natuurlijk om te puzzelen waar je de lijnen langs moet trekken om de cijfers te verbinden, en tegelijk het hele speelveld op te vullen. NumberLink is gratis te downloaden en krijgt dan 15 puzzels mee. Dat lijkt weinig, maar je kan er best al even zoet mee zijn. Het is flink puzzelen om de lijnen in de hoekjes te krijgen, waar ze ogenschijnlijk geen kant opkunnen. Je kan nog eens 25 levels kopen via een in-app aankoop, als je hersens tenminste nog niet gekraakt zijn. De ontwikkelaar belooft tevens meer gratis levels in de nabije toekomst.
Downloaden: NumberLink (gratis, universele app)

Hakken en wachten: Dungeon Crawlers

GU DI Dungeon Crawlers iPhone iPod touchHet turn-based strategiegenre neemt de laatste tijd flink zijn toevlucht op de iPhone en iPod touch. Nog dit jaar juichten we hardop om Hero Academy van een paar man achter het strategiespel Age of Empires en nu is er met Dungeon Crawlers het volgende gepolijste en verzorgde lichtpuntje in het genre. De naam zegt het al: je struint door kerkers met een handvol manschappen die het opnemen tegen alles wat je normaliter in alle kerkers tegenkomt. Skeletten, goblins, reuzen en grote wandelende helmen (…) kruisen je pad en wachten keurig op hun beurt waarin ze je terug mogen slaan van de gruwelijke daden die je hen aan doet. Het hangt een beetje van je personage af, wat je ze aan doet. Een slungelige kerel met een groene warp-laser-schieter doet bijvoorbeeld wel erg denken aan de Ghostbusters als hij erop los bliebt tegen geesten. Dungeon Crawlers neemt zichzelf niet al te serieus en dat blijkt ook aan het feit dat je soms tientallen tegenstanders tegelijk kan slaan met speciale acties. En aan de vloer met discotegels die je hier en daar treft ook trouwens. Thematisch is het absoluut een frisse wind door het turn-based genre, en dan hebben we het nog niet gehad over de heerlijk flauwe humor.
Downloaden: Dungeon Crawlers (€1,59, universele app)

Trailer van de Dag: Tweet Land

GU DI Tweet Land iPhone iPod touchAl ver voordat Tweet Land in de buurt van de burelen van de iOS game-update kwam, bespraken we het spel al eens op iPhoneclub. Het spel pakt namelijk een omvangrijk non-game element en maakt het de basis van het spel: Twitter. Terwijl je speelt, speurt Tweet Land het sociale netwerk af naar tweets met bepaalde steekwoorden. Als hij die steekwoorden vindt, krijg je ermee te maken in het spel. Het spelelement is vrij simpel op zich. Je bestuurt een auto die andere auto’s van de weg beukt. Als je aan de zijkant raakt, krijg je er punten voor, de achterkant levert levensenergie op. Maar die levensenergie krijg je ook als iemand het woord ‘health’ tweet. Dat is het idee. Als iemand ‘turret’ tweet, krijg je tijdelijk een kanon op je motorkap. Als iemand bericht over een meteoriet, dan mag je een inslag op de weg ontwijken. Tweet Land is haar belofte nagekomen: het leest Twitter echt uit en na afloop van een level kun je alle tweets nog eens rustig doorlezen. Maar het hanteert wel een veel flauwer trucje dan we dachten. Hij scant de tweets niet live, maar graaft gewoon naar het woord. Van tevoren in een level bedenkt het spel ‘drie meteorietinslagen’ en die krijg je dan ook, met tweets van misschien wel een halve dag oud. Het zoekwoord ‘health’ levert elke vijf seconden een nieuwe hit op, maar dat zie je ook niet terug in het spel. Tweet Land is ludiek en origineel, maar het speelt een beetje vals en daar hoopten we niet op. Een update met een grote veelzijdigheid aan woorden en zoektermen lijkt nu een uitkomst.
Downloaden: Tweet Land (€1,59)

De koopjeshoek

Zoals een marktverkoper buldert om zijn producten aan te prijzen, zo verlagen app-ontwikkelaars de prijs van hun games tijdelijk om in de belangstelling te komen. De leukste tijdelijke aanbiedingen van vandaag zijn:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 januari 2012, 19:15
Categorie Games
Onderwerpen dungeon, iculture speelt, kopen, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.