Recepten-app Food Network in the Kitchen in het nieuw gestoken

Hoofdgerechten, voorgerechten, desserts en tussendoortjes kun je allemaal maken met behulp van de chefs van Food Network. Samen blijven ze maar recepten invoeren in het kookboek Food Network in the Kitchen voor de iPad.

Food Network in the Kitchen hoofdmenu header iPadWat hebben Guy Fieri, Alton Brown, Paula Deen, Giada De Laurentiis, Rachael Ray, Bobby Flay gemeen, behalve een enorme passie voor koken? Dat ze zich in een totaal vernieuwde omgeving bevinden op de iPad. Food Network in the Kitchen is voorzien van de belangrijke 2.0-update en die geeft de recepten-app een compleet ander uiterlijk. De app is volledig herbouwd en werkt sneller en stabieler dan ervoor. Daarnaast kunnen thuisproevers de recepten beoordelen met een score.

Het nieuwe uiterlijk mag dan knallen met veel heldere foto’s in de introschermen en menu’s waarin je gerechten kan kiezen; voor de nieuwkomer is het belangrijker wat Food Network biedt. Het is simpel te beantwoorden: talloze voor-, hoofd- en nagerechten van verschillende chefkoks van het televisiestation. Food Network Bobby Flay gerechtenHet exacte aantal recepten is niet bekend, maar de omschrijving in de App Store rept over duizenden. Temeer is het handig dat je vanaf de update lezersbeoordelingen bij de gerechten ziet. Als je dan nog twijfelt tussen meerdere gerechten, kan je je laten leiden door de nieuwe vergelijkings-mogelijkheid waarmee je gerechten naast elkaar kan leggen. Natuurlijk kan je zelf ook een beoordeling achterlaten. Ook is er een mogelijkheid eigen aantekeningen bij een recept te zetten.

Anders dan veel recepten-apps op de iPad, wordt Food Network constant aangevuld met nieuwe recepten die op het televisiekanaal worden bereid. Daar durft de app nu ook voor uit te komen. Je kan gerechten niet alleen rangschikken op de chef die ze heeft gemaakt, maar ook op recente toevoegingen, populaire recepten en de keuze van de chefs zelf.

Food Network in the Kitchen kookpaginaFood Network is te gebruiken in de horizontale en verticale houding van de iPad. De menu’s van de chefs zijn liggend fraai vormgegeven, met een profielfoto aan de linkerkant van het scherm en rechts de recepten van de chef. Een naam, een foto en de bereidingstijd worden al weggegeven voordat je doordrukt naar het gerecht zelf. Dat leest misschien wel weer handiger in de staande iPad-houding, met bovenaan de benodigde ingrediënten en onderaan het stappenplan. Houd er rekening mee dat je de Engelse taal aardig onder de knie moet hebben om alle ingrediënten te kunnen vertalen. De receptenpagina’s bevatten een tablad dat leidt naar de beoordelingen en recensies van andere gebruikers, en een tabblad waar je de notities onder kwijt kan. De applicatie is er in versie 2.0 duidelijk op vooruit gegaan.

Downloaden: Food Network in the Kitchen (€1,59, werkt ook op iPhone)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 januari 2012, 18:16
Categorie Lifestyle

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.