FullControl: bestuur je Mac tijdelijk gratis vanaf je iPhone

De iPhone-app FullControl is tijdelijk gratis in de App Store verkrijgbaar. Door de app aan je Mac te koppelen, kun je deze besturen zonder het toetsenbord of de muis te gebruiken. Hierdoor kun je de Mac bijvoorbeeld op je televisie aansluiten en als mediacentrum gebruiken.

FullControlDe iPhone-app FullControl laat je een Mac besturen vanaf je iPhone. Nadat je een programma op je Mac hebt geïnstalleerd, verschijnt er in de iPhone-app een interface waarbij je onder andere de iconen in je dock kunt manipuleren. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een film opstarten zonder een muis of een toetsenbord, waardoor je een Mac als mediacentrum op je televisie kunt aansluiten.

FullControl doet denken aan iPhone-apps zoals Ignition, waarmee je het beeldscherm van je Mac van een afstand kunt bekijken en besturen. Qua omgang verschillen de twee applicaties: FullControl laat je namelijk niet zien wat er op het beeld gebeurt, maar geeft je alleen een aantal knoppen waarmee je programma’s kunt openen en bedienen. De app is daarom ook alleen nuttig wanneer je het beeldscherm van je Mac kunt zien. Het is wel mogelijk om een screenshot van je scherm te maken en in FullControl te laten zien.

Onderin het scherm toont FullControl alle Mac-programma’s die je op het moment open hebt staan. Door er één te selecteren kun je op de Focus-knop drukken om hem op je Mac aan te klikken. Sommige programma’s hebben echter meer mogelijkheden: zo kun je met iTunes en VLC knoppen gebruiken om muziek en video te openen, af te spelen en te pauzeren.

Kun je een programma op je Mac niet besturen met de knoppen in FullControl, dan is het nog altijd mogelijk om op de Tools-knop rechtsbovenin te drukken. Hierdoor verschijnen er opties waarmee je onder andere het geluid, het toetsenbord en de muis kunt bedienen.

FullControl is al enige tijd voor de iPhone verkrijgbaar, maar is vandaag voor het eerst gratis te downloaden. De app kost normaal gesproken €1,59.

Downloaden: FullControl (tijdelijk gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 januari 2012, 20:24
Categorie Diensten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.