iOS game-update: Super Stickman Golf 2, Stargate, update De Sims Freeplay en meer

Updates voor Kingdom Rush, Agent Dash en The Sims Freeplay op iPhone en iPad en nieuwe games: Stargate, Super Stickman Golf 2 en meer.

GU DO Stargate SG-1 header iPad iPhoneBegint het nou een trend te worden, dat niet alleen de meeste nieuwe games in de week op donderdag uitkomen, maar dat die dag ook grote updates verschijnen? De Sims Freeplay, Kingdom Rush en renspel Agent Dash hebben gigantische vernieuwingen gekregen die door fans omarmd zullen worden, zoals Stargate SG-1 het vast goed zal doen bij fans van de science-fiction serie. Super Stickman Golf 2 biedt veel waar voor je geld en met Heroes of Destiny heeft GLU Mobile weer eens een gratis game uitgebracht. En dan bespraken we The Croods van de makers van Angry Birds en het toffe Nederlandse Ridiculous Fishing nog in aparte artikelen!

Super Stickman Golf 2: balletje platformen

GU DO Super Stickman Golf 2 iPad iPhoneEen golfspel vanaf de zijkant bekeken. Het was een eigenzinnig idee van ontwikkelaar Noodlecake, maar het gooide wel hoge ogen toen het spel eenmaal een paar keer gratis werd aangeboden. De opvolger kost momenteel met 89 cent minder dan de 2,69 euro dan het origineel en daarmee is de prijs/ kwaliteitsverhouding is uitstekend. De hoofdrolspeler van Super Stickman Golf 2 is de turn-based multiplayer, waarin je tegen vrienden online – maar op een moment dat je zelf uitkomt – een balletje kan slaan in zo min mogelijk holes per baan. Tegelijk is ook de Race-modus teruggekeerd; de knotsgekke spelmodus waarin je online met vier man tegen elkaar racet door als een malle balletjes te putten in dan overbevolkte omgevingen. Hoewel, overbevolkt… doe het via de lokale Wi-Fi en het kan met tot ACHT personen! Houd je je dan nu vast voor de andere cijfers: 60 achievements, 28 hoedjes, 10 golfers (witte mannetjes met opsmuk, mind you) en 180 holes om te overwinnen. Super Stickman Golf 2 biedt waar voor zijn geld.
Downloaden: Super Stickman Golf 2 (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

https://www.youtube.com/watch?v=KxpLrXngZWs

Updates: Agent Dash, De Sims Freeplay en Kingdom Rush

GU DO De Sims Freeplay iPad iPhoneNet als op vorige week donderdag ook vandaag weer een blok met interessante updates, en we gaan meteen los: het renspel Agent Dash is voorzien van een grote 2.0-update. Het nog steeds gratis te downloaden highscorespelletje heeft FORS kortere laadtijden, een nieuw sneeuwlevel, twee nieuwe te ontgrendelen personages (een voodoo-persoon en een koningin), een herbruikbare jetpack, betere camerastandpunten en de belofte dat je binnen twee seconde na het spel opstarten kan rennen. Dát is de grootste zege. Het maakt herspelen veel aantrekkelijker. Het perfect gebalanceerde tower defense-spel Kingdom Rush strooit ook met cijfers: twee nieuwe gebieden om te verdedigen, drie nieuwe soorten tegenstanders waaronder sneaky trollen en twee nieuwe helden met grote krachten. Fanatiekelingen kunnen zich bovenden uitleven met de gloednieuwe hard mode. Een enorme update dus. Enorm is ten slotte óók het woord in De Sims Freeplay. In de gratis Sims-game heb je nu een twee keer zo grote ruimte voorhanden met zeven nieuwe kavels, waar je ook weer grotere strandhuizen kan aanleggen. Je in totaal 31 sims kunnen daarnaast nu werken in een makelaarskantoor en filmstudio. Je kan afrekenen met rollen door een kots- en plasreiniger en je kan omhoog van level 30 naar level 52.
Downloaden: Agent Dash (gratis, universeel, iOS 4.1+)
Downloaden: Kingdom Rush (€0,89, iPhone, iOS 4.3+)
Downloaden: De Sims Freeplay (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Heroes of Destiny: nieuwe van GLU

GU DO Heroes of Destiny iPad iPhoneEen nieuwe gratis game van de uitgever Glu Mobile staat bijna gelijk aan enig succes en we gokken dat Heroes of Destiny die trend niet zal doorbreken. Het is een nieuw hakspel waarin je als ridder en andere eenheden trekt door bossen, huttendorpjes en langs gebergtes om kleine groepen tegenstanders aldaar in de pan te hakken. Als altijd bij Glu gebeurt dat zonder noemenswaardig achtergrondverhaal, maar dat gebrek staat de actie niet in de weg natuurlijk. Je bestuurt Heroes door vanuit je eenheden lijntjes te trekken naar een tegenstander. Zo vallen ze die aan en houd je regie over wie met wie afrekent. Cruciaal, want je wil je genezer niet tegenover een zwaar bepantserde ridder zetten. Net als in andere spellen met het principe, wordt het bij enige drukte op het scherm wel een beetje lastig orde in de chaos te scheppen, maar zoals bij elke Glu-game het geval, kan je je afvragen of je bij die drukte komt. Gratis downloaden betekent bij de uitgever namelijk véél geld spenderen aan in-app aankopen als je een kans wil maken latere uitdagingen te halen. Met de aardige beelden van Heroes of Destiny, vermoeden we niet dat het succes in de weg zal staan.
Downloaden: Heroes of Destiny (gratis, universeel, iOS 5.1+)

Trailer van de Dag: Stargate SG-1

GU DO Stargate SG-1 actieBekend met de science-fiction reeks Stargate? En als we nou zeggen: die science-fiction reeks waarin buitenaardsen met speren op een of andere manier partij zijn voor een geavanceerde aardse politiemacht? Welnu: er is een game van uitgekomen op de iPhone en iPad, die meer dan alleen fans aan zich kan binden. Het is namelijk een aardig sluip- en schietspelletje geworden, waarbij je als een van die aardse strijders gebouwen en gebieden doorkruist om achter objecten te kruipen en vanuit daar te schieten op tegenstanders op steeds meer posities. Een levensbalk erboven laat zien hoeveel leven ze nog hebben, en daarmee voelt Stargate meteen al een beetje anders dan de meeste schietspellen. Het spel voelt er wat tactischer door dan een Modern Combat of Shadowgun bijvoorbeeld, die veel meer op het Rambo-gevoel inspelen. Het wordt verder nadrukkelijk traag gehouden door sequenties waarin je reeksen acties in beeld moet uitvoeren, door stil te staan bij het oppakken van wapens en munitie en door video’s tussendoor. De afwerking van Stargate is niet de allerhoogste die we op iOS hebben gezien en doet denken aan wat oudere Gameloft-games, maar het aangepaste tempo en de nadruk op verhaal trekken je meer in het spel dan je verwacht. Fan? Goed nieuws. Stargate SG-1: Unleashed Ep 1 is nog maar het begin van de reeks.
Downloaden: Stargate SG-1: Unleashed Ep 1 (€4,49, universeel, iOS 4.3+)

Bonus trailer: Duke Nukem 2

Op de valreep binnengekomen voor het publiceren van deze iOS game-update: een aankondigingstrailer van Duke Nukem 2! Het platformspel maakt zijn opwachting nadat eerder Duke Nukem 3D al uitkwam voor de iPhone. Het is nog niet bekend wanneer de game komt, maar wel dat je er minstens een iPhone 4S voor nodig hebt. Waarom? Geen idee!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 maart 2013, 19:07
Categorie Games
Onderwerpen glu mobile, golf, iculture speelt, kingdom rush, sims

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.