iOS game-update: StarRacing, Tiny Troopers, Dragon Flight en koopjes

Dragon Flight is een nieuw highscore-spelletje voor de iPhone en iPod touch dat momenteel de App Store bestormt, Tiny Troopers is een geweldig strategisch actiespel en in StarRacing doen we Mario Kart met kaarten.

GU WO Tiny Troopers iPhone headerMario Kart! Commandos! Even twee vergelijkingen die worden aangehaald in deze iOS game-update, voor twee van de games die we bespreken. StarRacing is namelijk een Mario Kart-achtige funracer, maar dan met een kaartensysteem. En Tiny Troopers is een soort Commandos erg, erg light. En leuk! Dragon Flight tenslotte, is een nieuw highscore-spelletje dat snel de eerste App Store-beoordelingen aan zich weet te binden.

StarRacing: racen met kaarten

GU WO StarRacing iPhone Mario KartJa, je kon erop wachten. Eigenlijk is het ook best slim – en kun je bijna zeggen dat het een kwestie van weken, dagen of zelfs uren is dat StarRacing gratis aangeboden wordt. Want wat wil nou het geval: StarRacing heeft een geweldige manier gevonden om van Mario Kart een free-to-play titel te maken. Net als in Mario’s raceavontuurtje, kan je power-ups inschakelen om je tegenstanders mee te belagen. In dat spel pik je ze op van de weg. Dat is in StarRacing dus mooi even niet het geval. In dit spel activeer je van tevoren speelkaarten met power-ups erop die je gedurende in de race wil inzetten. Drie keer een schild in de race? Kaarten spelen. Raketje? Hup, kaart ervoor. Goed bedacht, en het is natuurlijk zo klaar als een klontje dat je nieuwe kaarten kan kopen met in-app purchases. Maar wacht… daarvan doet de App Store vooralsnog geen melding! De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Wat je overhoudt aan StarRacing, is een singleplayer race-avontuur met geweld op de weg, 16 uitdagingen, 12 kaarten en 6 speciale kaarten. Een multiplayer ontbreekt helaas. Eigenlijk net zoals het freemium-model waar dit spel voor in de wieg is gelegd.
Downloaden: StarRacing (€1,59, universele app)

Dragon Flight: hardvliegers zijn…

GU WO Dragon Flight iPhone iPod touchOpmerkelijke verschijning in de App Store gisteren: het gloednieuwe spelletje Dragon Flight sprokkelt zomaar de eerste hoge beoordelingen binnen in zowel de Nederlandse als de Amerikaanse app-winkel. Dat is aardig opmerkelijk voor een nieuw spel dat eigenlijk nergens echt publiciteit vergaart, en al snel wordt duidelijk waarom. Dragon Flight beloont de speler namelijk met maar liefst 5000 munten als je een recensie van het spelletje achterlaat in de App Store. En 5000 munten is véél in dit spel, waarin je het eerste potje in je handen mag knijpen met een munt of 40. Ja, Dragon Flight is een nieuw highscore-spelletje met een free-to-play-better-to-pay principe. Je kan het gratis downloaden, maar als je meer overlevingskansen wilt hebben in het spel, tast je in de buidel. Met de 5000 munten van de recensie kan je jezelf in één klap naar ervaringslevel 10 opkopen in plaats van level 1, en sta je heel wat sterker tegen de draken die eraan komen vliegen. Oh ja: Dragon Flight is namelijk een spelletje waarin je zo lang mogelijk overleeft in een lucht die kometen en rijen draken op je af stuurt. In elke rij draken is het taak de zwakste te vinden en die te schieten zodat je ongeschonden door de rest van de rij kan vliegen. Schieten gaat automatisch, naar links en rechts vegen doe je zelf. Voor elke geschoten gevleugelde kan je munten en diamanten oppakken, maar dat wordt je bemoeilijkt door de volgende rij en kometen die op je afkomen. Dragon Flight is visueel niet echt sterk – hier en daar absoluut niet scherp, maar is nog best geinig om een paar keer op te pakken.
Downloaden: Dragon Flight (gratis, universele app)

Trailer van de Dag: Tiny Troopers

GU WO Tiny Troopers iPhone screenshotGEEEEEF… DRIE! Drie man is wat je nodig hebt om de oorlog te winnen. Drie man om te overzien en om aan te sturen in het slagveld. Als je ooit van Cannon Fodder of Commandos genoot op de pc, kan Tiny Troopers zomaar in je straatje passen. Het is hét spel op de iPhone dat die ervaring het dichtst bij brengt. Je neemt de controle over drie manschappen in 30 missies. Die missies worden geinig aan elkaar gepraat, maar belangrijker is de inhoud van de missies zelf. En die is leuk, wat diepgaander dan de meeste actiespelletjes op de iPhone. Missies in Tiny Troopers kunnen luiden: begeleid journalisten naar de veiligheid, help een vluchteling op weg, blaas een doelwit op, maar natuurlijk ook gewoon: schakel de vijand uit. Dat heeft behalve een actie-onderdeel ook een licht strategisch tintje, want je kan regelmatig zelf de route naar je tegenstander uitdenken en uitwerken. Je kan de bunker frontaal benaderen en onder schot houden, maar wat dacht je ervan gewoon van de achterkant naar binnen te sluipen? En: welke wapens zet je daarvoor in, rekening houdend met je beperkte arsenaal? Tiny Troopers wordt wat ontsierd door allerlei in-app aankopen die je kan doen om je manschappen meer ervaring en kracht te geven, maar je hoeft je daar gelukkig niet aan te wagen om plezier uit dit geslaagde actiespel te trekken.
Downloaden: Tiny Troopers (€2,39, universele app)

De koopjeshoek

Aanbiedingen, afprijzingen en acties – het zijn de drie A’s van de koopjeshoek!

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juni 2012, 19:30
Categorie Games
Onderwerpen game, iculture speelt, kopen, racegame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.