Cloth-app maakt kledingadvies afhankelijk van weersverwachting

Cloth heeft een update gekregen. Voortaan kan de app kleding adviseren op basis van het weerbericht. Bij het maken van een foto wordt de weerssituatie vastgelegd. Ook kun je in Cloth nu foto's bewerken met Aviary.

cloth iphoneCloth is een app waarmee je je kledingcollectie kunt vastleggen op je iPhone. De vandaag verschenen update voegt twee interessante functies toe: de app geeft kledingadvies op basis van de weersverwachting en je kunt dankzij een koppeling met Aviary nu de foto’s die je in de app maakt bewerken. Voordat je hiervan kunt profiteren moet je wel eerst een flinke collectie outfits in kaart brengen. Je maakt foto’s van jezelf in allerlei kledingstukken en vinkt aan of ze voor elke dag, avond, vakantie, werk of andere evenementen geschikt zijn. Om gebruik te kunnen maken van de weerfunctie moet je voor €0,79 een in-app aankoop doen. Bij het maken van foto’s van outfits legt Cloth automatisch vast wat voor weer het is. Daarbij wordt gebruik gemaakt van gegevens van Wunderground om het weerbericht te bepalen. Vervolgens kan de app elke dag advies geven welke outfits geschikt zijn om bij het betreffende weertype te dragen.

Je kunt ook handmatig weerscondities kiezen, bijvoorbeeld Snow. Dit is handig als je op vakantie gaat en bijvoorbeeld iets voor de wintersport zoekt.

De aankoop van €0,79 zorgt er ook voor dat je voortaan de mogelijkheid hebt om foto’s te bewerken in de app. Hiervoor werkt Cloth samen met de onlangs besproken dienst Aviary. Je krijgt Instagram-achtige filters tot je beschikking, om de foto’s een apart effect te geven voordat je ze naar Facebook, Twitter of Tumblr stuurt. De update van Cloth biedt verder nog doorzoekbare tags, diverse bugfixes en performanceverbeteringen en Twitter-integratie (alleen bij iOS 5 en hoger).

Downloaden: Cloth (tijdelijk gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juni 2012, 20:30
Categorie Lifestyle
Onderwerpen kleding, weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.