GuidePal: gratis offline reisgids voor de iPad

De iPad-app GuidePal is een reisgids die je kaarten en locatie-informatie laat downloaden, zodat je ze offline kunt bekijken. Hierdoor kun je zonder internetverbinding in het buitenland je vakantie plannen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

GuidePal overzichtDe iPad-app GuidePal is een gratis reisgids voor de iPad, die je laat zien welke locaties je in een stad allemaal kunt bezoeken. Door de informatie over een bepaalde stad vooraf te downloaden, kun je de gids raadplegen zonder dat je een internetverbinding nodig hebt. Hierdoor is de app ideaal voor een vakantie in het buitenland, waar je waarschijnlijk hoge roamingkosten probeert te mijden.

GuidePal bevat kaarten van tientallen grote steden, waaronder Amsterdam, Parijs, London, Lissabon, Los Angeles, Milaan, Vancouver en Venetië. Door op één van deze steden te tappen kom je op een Google Maps-kaart terecht, waarop de volgens GuidePal interessantste locaties staan aangegeven. Op de kaart vind je onder andere eetgelegenheden, interessante winkels en gebouwen die leuk zijn om te fotograferen. Knoppen onderin de app laten je filteren op het soort locatie, zodat je bijvoorbeeld alleen kunt zoeken naar een leuk restaurant of een monument. Bij iedere locatie staat een beschrijving, waarbij ook kort wordt aangegeven wat het meest opzienbare van die plek is.

Druk je op het beginscherm van GuidePal op de downloadknop, dan wordt alle informatie gedownload zodat je niet langer een internetverbinding nodig hebt om er naar te kijken. Hierbij wordt de gebruikte Google-kaart omgeruid voor een kaart van OpenStreetMap, waarop je tot op een zeker punt nog steeds kunt in- of uitzoomen. Ook alle informatie over interessante locaties is nog steeds te bekijken.

Alle gidsen in GuidePal zijn gratis te gebruiken, zoals ook het geval is in andere apps van de ontwikkelaar. Heb je geen iPad bij de hand, dan kun je de gegevens binnen de app ook raadplegen door de officiële site te bezoeken.

GuidePal is zeker niet de eerste offline reisgids voor de iPad. Eerder dit jaar verscheen nog het geprezen National Parks, een app met reisinformatie over Amerikaanse natuurparken. Op de iPhone biedt Lonely Planet ook hoogwaardige betaalde gidsen.

Download: GuidePal Offline City Guides (gratis)

GuidePal kaart

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juni 2012, 21:08
Categorie Reizen
Onderwerp reisgids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.