Nieuwe emailapp Ping (Hop) vanaf 18 september beschikbaar

De nieuwe emailapp Ping verschijnt op 18 september en biedt een iMessage-achtige berichtenstroom.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ping iphone email app“This blows away Mailbox and the Gmail app”, zei techblogger Robert Scoble* over de nieuwe e-mailapp Ping. Wie wil kennismaken, zal zich snel moeten inschrijven want er gingen je op het moment van schrijven al zo’n 12.000 mensen voor. Vernieuwende e-mailapps voor iOS kwamen pas echt los na de introductie van Mailbox. Ping is beter zegt Scoble, die er al een blik op mocht werpen. Gewone sloebers moeten wachten tot 18 september, als de app officieel beschikbaar komt.

Meest opvallende functie: een iMessage-achtige berichtenstroom. Wissel je e-mail uit met een andere Ping-gebruiker, dan verandert dat in een chat. Het is dus zaak om de e-mailberichten kort te houden. Ook kun je zien wanneer de andere persoon aan het tikken is.

E-mailtjes verschijnen meteen in beeld. Verder kun je per contactpersoon notificaties instellen op maat. Dat heeft als voordeel dat je aan het geluidje of de zichtbare notificatie meteen kunt afleiden of je snel in actie moet komen. De berichtenstroom van Ping is slim en op mensen gericht. Je kunt de berichten groeperen per persoon of per groep, zodat je bijvoorbeeld alle e-mailtjes met je voetbalteam bij elkaar ziet.

ping composeDe berichtenstroom is ook veel meer gericht op context. Nieuwsbrieven staan bijvoorbeeld bij elkaar en dat geldt ook voor e-mail van belangrijke personen. Vernieuwend? Nou, het is maar hoe je het bekijkt. Op de iCulture-redactie hebben we in Gmail ook aparte tabbladen voor sociale netwerken, reclame, nieuwsbrieven, forums, persberichten en dergelijke.

Ping werkt op iOS en heeft een interface die het makkelijk maakt om foto’s, video’s en audio-opnames en handgemaakte tekeningen te delen. Het oude model van een e-mail als een soort digitale brief is overboord gegooid. Onder een chatbericht zet je toch ook niet steeds ‘Met vriendelijke groeten’? Multimedia en andere bijlagen krijg je meteen in beeld als je je iPhone een kwartslag draait. En net als Mailbox heeft Ping de mogelijkheid om e-mailberichten voor later te ‘parkeren’. Druk op het sofa-icoontje en het bericht wordt bewaard zodat je er later nog eens naar kunt kijken. Ping synchroniseert met de cloud, zodat je ze ook in de browser kunt bekijken zonder een aparte desktop-app te hoeven installeren.

Een plekje in de wachtrij reserveren kan via PingApp.com (dat werkt ook met Nederlandse 06-nummers).

*Robert Scoble (zie Wikipedia) is misschien wel ‘s werelds prominentste techblogger. Hij werd bekend door zijn werk als technologie-evangelist van Microsoft, waar hij begon met bloggen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 februari 2014, 17:12
Categorie Productiviteit
Onderwerp e-mail

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.