iOS game-update: Sprinkle Islands, Pacific Rim en Dungeon of Legends

We hebben vakantiekriebels met Sprinkle Islands voor iPhone en iPad, vechten met robots in Pacific Rim en avonturieren in kerkers op iOS.

GU DO Sprinkle Islands iPad iPhoneWij zijn niet de enigen met de zomer in onze bol. Gameontwikkelaars doen er vrolijk aan mee op de iPhone en iPad. Vanochtend behandelden we al het aanstekelijke en leuke nieuwe Rovio-spel Tiny Thief, en nu begeven we ons op een eilandenreeks bewapend met een waterslang in Sprinkle Islands. Voor wie dat allemaal te happy happy joy joy is, knokken we ook met uit de kluiten gewassen robotmonsters in Pacific Rim en avonturen we in kerkers in Dungeon of Legends.

Pacific Rim: loodzwaar knokken

GU DO Pacific Rim iPad iPhoneJa kijk, dat elke Hollywoodfilm tegenwoordig standaard wordt voorzien van een spel dat het vechten rechtstreeks heeft overgenomen van Infinity Blade, is al twijfelachtig. Maar als het dan ook nog zo matig gebeurt en tegen deze prijs, dan verdien je het als maker misschien zelf om in elkaar geveegd te worden. Pacific Rim is gemaakt naar de gelijknamige film waarin uit de kluiten gewassen Power Ranger-robots het opnemen tegen gigantische dino-achtige dingen in omgevingen vol flats en het water naast de steden, als we zo een blik op het spel werpen. Dat is in ieder geval waar de game voor staat, en die opsmuk voert het op om je voor de zoveelste keren aanvallen te laten ontwijken met knoppen in beeld en terug te laten slaan met veegbewegingen. Alleen… gaat dat nou niet bepaald van een leien dakje. De game reageert laat of zelfs helemaal niet op je input en dat is een essentiële misser in een game die zo sterk op reflexen en timing leunt. Leuk dat de game 30 verhalende missies heeft en een survivalmodus, maar bij ons heeft Pacific Rim al moeite het op ons iPhone te overleven. Hadden we het al over de hoge systeemeisen en het gebrek aan vernieuwing gehad?
Downloaden: Pacific Rim (€4,49, universeel, iPhone 4S+, iPad 3+, werkt niét op iPod touch, iOS 5.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=LYpskhjbbsE

Dungeon of Legends: knap en lastig

GU DO Dungeon of Legends iPad iPhoneJe hoeft Dungeon of Legends niet zo lang te spelen om te achterhalen waarom het spel zo heet. Kortweg: als je dit avontuur tot een goed einde kan brengen, mag je jezelf best een legende noemen. Niet dat het ondraaglijk spel is, oh nee, maar de keuze voor het camerastandpunt is op zijn minst bijzonder. Je bekijkt Dungeons of Legends van schuin bovenaf. Dat is altijd een overzichtelijke camera en zeker in kerkers ook eentje die een mooi sfeerbeeld kan neerzetten, omdat je niet elke keer tegen grotten boven je hoofd hoeft aan te kijken. Het probleem is alleen dat Dungeon of Legends nogal gecharmeerd is van platformactie in die kerkers – en daarvoor is die camera dan weer minder geschikt. Zo is springen al snel een spannende bezigheid tussen het verkennen en het puzzelen door. Als je maar bedenkt dat Dungeon of Legends geen Tomb Raider is, kan je er echter best plezier uit halen.
Downloaden: Dungeon of Legends (€2,69, universeel, iOS 4.0+)

Trailer van de Dag: Sprinkle Islands

GU DO Sprinkle Island screenshotWe noemden Tiny Thief vanochtend al lekker vrolijk met zijn bonte, lichte kleuren en speelse orkestrale muziek, maar Sprinkle Islands wekt helemaal een vakantiegevoel op. Het is de opvolger van het waterspuit-spelletje dat in februari vorig jaar verscheen en onlangs nog werd uitgeroepen tot Apple’s gratis app van de week. Het principe is hetzelfde gebleven: je bestuurt een houten speelgoedbrandweer en met een beperkte voorraad water blus je de brandjes die in de levels heersen. Het verschil is wel dat de nadruk nu meer ligt op het puzzelen dan op het blussen van branden. Je duwt objecten, creëert paden om op te rijden en gaat met zwaartekracht aan de gang om 48 puzzels op te lossen. De echte grote showsteler is echter het opgepoetste uiterlijk van dit nieuwe deel. Ontwikkelaar Mediocre (betekent: middelmatig) doet zijn eigen naam onrecht aan met de prachtige, lichte en zonnige zandstrand-stijl waarin het spelletje is gemaakt. Net als in het vorige deel is het eigenlijk jammer dat een beperkte watervoorraad een spelelement is – zo leuk is het om met water te sproeien.
Downloaden: Sprinkle Islands (€1,79, universeel, iOS 4.3+)
Probeerversie: Sprinkle Islands Free (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juli 2013, 19:40
Categorie Games
Onderwerpen dungeon, game, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.