UpTo 2.0 voor iPhone combineert werkagenda met sociale afspraken

UpTo is een vernieuwde agenda-app voor iPhone en Android, waarmee je zakelijke afspraken en afspraken van sociale netwerken combineert.

afspraken uptoAls je iOS 6 met Facebook hebt gekoppeld, ben je al gewend dat verjaardagen en evenementen van Facebook in de standaard agenda verschijnen. Maar je kunt ook nog een stap verder gaan: UpTo probeert een agenda te combineren met gebeurtenissen van anderen, zoals feestjes van vrienden, wedstrijden van je sportteam en aanstaande filmpremieres. UpTo bestond eigenlijk in 2011 al, maar we hebben er nooit over geschreven omdat het een vrij simpele app was waarmee je kon zien welke activiteiten vrienden gepland hadden. Versie 2.0 maakt de app een stuk nuttiger, door je privéafspraken te combineren met evenementen van sociale netwerken en streams van externe partijen.

Je kunt streams volgen die voor jou relevant zijn, bijvoorbeeld ‘Buddhist Celebrations’, ‘Barefoot Running’, ‘Book Releases’ of ‘Bizarre Holidays’ – en dat zijn alleen nog de activiteiten met een B. Helaas is de categorie Tech zwaar ondervertegenwoordigd met maar vier streams: ‘Brad Feld’, ‘Levo League Office Hours’, ‘SXSW Interactive’ en ‘TechCrunch’. Van de eerste twee heb ik nog nooit gehoord, de andere twee kunnen handig zijn. Handiger zou zijn als je bijvoorbeeld de introductiedata van Apple-producten in je agenda kunt zetten, zodat je in één oogopslag ziet wanneer de iPhone of Apple Store jubileum viert.

upto streams 2 upto streams 1

In totaal zijn er 5.000 externe streams die te maken hebben met nationale feestdagen, concerten of sportevenementen. Wie dit soort evenementen in zijn agenda wilde zetten kon natuurlijk al gebruik maken van Mark This Date, waarmee je makkelijk sport- en evenementenkalenders op je iPhone kunt importeren. Bij UpTo kan iedereen zelf een stream maken aan de hand van een subscription-URL voor een online agenda. Dat levert tot nu toe vooral Amerikaanse en Canadese streams op, maar er staan gelukkig ook wel een paar nuttige tussen van bijvoorbeeld tv-shows.

Toch zijn de streams niet het meest interessante. Handiger is dat je familieleden en je beste vrienden toegang kunt geven tot je agenda. Als ze een nieuw evenement toevoegen (bijvoorbeeld een vriendenuitje), dan delen ze dat met jou, zodat je meteen kunt aangeven dat je aanwezig zult zijn. Nu moet je voor dit soort evenementen nog naar Facebook gaan en aanklikken dat je erbij aanwezig bent. Bij UpTo doe je dat in de agenda-app zelf. Je kunt commentaar geven op gedeelde evenementen en als er iemand reageert krijg je daarvan een push notificatie. Een nogal zoetsappig filmpje laat zien hoe een vader tóch bij de sportwedstrijd van zijn zoontje kan zijn, omdat iemand op het werk kan inspringen tijdens een vergadering:

Als een familielid een belangrijk evenement aan de agenda toevoegt, kun je dat snel delen op je eigen agenda. Vrienden en familie krijgen het daarna ook meteen te zien. Je tapt op de knop ‘I’m in’ om aan te geven dat je erbij zal zijn. Heb je geen tijd, dan veeg je de afspraak gewoon weg. Je kunt UpTo ook gewoon als agenda gebruiken, maar op dat punt is het minder sterk. Je kunt niet doorklikken naar informatie van mensen waar je een afspraak mee hebt. Wel is UpTo handig om mensen uit te nodigen, als je vaak groepsactiviteiten organiseert. Gelukkig is er tegenwoordig zoveel keus uit agenda-apps dat er altijd wel eentje te vinden is die bij jouw levensstijl of wensen aansluit. Ben je iemand die zakelijk en privé streng scheidt, dan is UpTo niets en kun je beter twee losse agenda-apps gebruiken. Maar heb je afspraken die regelmatig in elkaar overlopen, dan kan het best handig zijn om ze in één app te stoppen.

Zoek je een andere ‘sociale’ agenda, dan kun je bijvoorbeeld eens naar Sunrise kijken. Deze app synchroniseert met Google Agenda en toont Facebook-evenementen in je agenda. Je kunt ook vanuit de app makkelijk vrienden feliciteren als ze jarig zijn.

Downloaden: UpTo (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juli 2013, 20:15
Categorie Productiviteit
Onderwerp activity

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.