C.24: compact muziektoetsenbord voor iPad met Bluetooth 4.0

De C.24 is een compact toetsenbord voor de iPad dat gebruikmaakt van Bluetooth 4.0. Je kunt met een speciale interface alle octaven bespelen met de beperkte knoppen.

C.24 keyboard iPadMuzikanten met een iPad kunnen op Kickstarter geld steken in de C.24, een klein, compact keyboard met genoeg knoppen voor twee octaven. Door je iPad hierin te steken en via Bluetooth te verbinden, kun je muziek spelen en opnemen met de iPad-app KEY van maker Miselu. Hoewel je genoeg knoppen hebt voor maar twee octaven, kun je op ieder moment bepalen welke twee dit zijn met speciale toetsen boven de keyboardknoppen. Hierdoor heb je met een kleine omweg een volledig keyboard tot je beschikking.

Het gebruik van Bluetooth 4.0 zorgt er bovendien voor dat je het toetsenbord niet iedere keer hoeft te koppelen aan je iPad: zodra de twee bij elkaar in de buurt van elkaar zijn wordt de verbinding automatisch gelegd. Dit nieuwe Bluetooth-protocol is ook zuiniger, waardoor de C.24 vermoedelijk vrij lange tijd zonder opnieuw opladen gebruikt kan worden. De makers zeggen echter dat ook de Bluetooth 4.0-loze iPad 2 werkt, wat doet vermoeden dat de oude Bluetooth-mogelijkheden ook in het toetsenbord zitten. Gebruik je de C.24 niet, dan kun je hem opklappen en aan je iPad hangen. De case bevestigt zich net als Apple’s eigen Smart Cover dan met behulp van magneten aan je iPad.

Doneer 117 dollar op Kickstarter en de maker belooft je een C.24 toe te sturen als het project in totaal 99.000 dollar weer in te zamelen. Met nog een maand te gaan zitten ze al dik op de helft, dus wij vermoeden dat dit wel zal lukken. Net als bij andere Kickstarter-projecten wordt je geld pas afgeschreven als de makers op het eindmoment van het project het beoogde bedrag hebben ingezameld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juli 2013, 19:03
Categorie Muziek
Onderwerpen kickstarter, muziek, toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.