iOS game-update: Smash Cops, Puzzlejuice, Minecraft: Pocket Edition en koopjes

Vandaag kijken we in de game-update naar Puzzlejuice, een mengeling tussen Tetris en woordspelletjes zoals Wordfeud. Ook de 700.000 downloads voor Minecraft en de fijn spelende racegame Smash Cops passeren de revue.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Puzzlejuice teaserGame-ontwikkelaars lijken vandaag niet rustiger aan te doen, omdat Apple toevallig een presentatie in New York houdt. Dat bleek vanmorgen al, toen het zeer populaire Dreamcast-spel SoulCalibur in de App Store verscheen. Ook deze Game-update komt er genoeg bijzonders voorbij: zo smaakt de mix tussen Wordfeud en Tetris in Puzzlejuice naar meer en is Smash Cops misschien wel de eerste racegame die echt fijn op de iPhone te besturen is.

Smash Cops: racen zonder pookjes

Smash CopsEen racegame zonder virtuele pookjes en zonder tiltbesturing? Ja, hij bestaat. In Smash Cops plaats je een vinger achter het autootje dat je bestuurt, waarna je heen en weer beweegt om naar links en rechts te zwenken. Remmen doe je door het scherm los te laten, terwijl een tweede vinger op het scherm je een tegenstander laat beuken. Met deze verrassend fijn spelende mechanieken moet je computertegenstanders achtervolgen en uiteindelijk tot een halt rammen. Iedere missie geeft je andere voorwaarden; zo mag je in sommige gevallen geen schade aanrichten of pilonnen omver rijden. Leuk. Nu nog de mogelijkheid om tegen anderen te spelen.
Downloaden: Smash Cops (€2,39)

Minecraft Pocket Edition: 700.000 keer verkocht

Minecraft Pocket EditionDe mobiele versie van Minecraft is inmiddels 700.000 keer verkocht. Misschien geen gigantische verrassing, aangezien de gratis computerversie eerder deze week al 20 miljoen spelers bleek te tellen, maar het aantal is wel erg snel bereikt. De iPhone-versie van het spel verscheen pas in november, voorgegaan door een Android-app. Voor de nog niet ingewijden: Minecraft is een spel waarin je je fantasie de vrije loop mag laten gaan. Met verschillende blokjes bouw je in een willekeurig gegenereerde spelwereld alles wat maar in je opkomt. Wat hebben jullie de laatste tijd allemaal gebouwd?
Minecraft: Pocket Edition (€5,49)

Trailer van de dag: Puzzlejuice

Puzzlejuice 2Ziedaar: het liefdeskind van Tetris en Wordfeud. Puzzlejuice laat je op de traditionele wijze blokken op elkaar stapelen, maar deze verdwijnen niet door rijen te bouwen. In plaats daarvan verschijnen er letters waarmee je, terwijl het volgende blok naar beneden valt zo snel mogelijk een woord mee moet spellen. Heb je niet genoeg letters, dan kun je op andere blokken waar minstens drie keer dezelfde kleur voorkomt drukken om nog meer letters te krijgen. Verwarrend, maar nadat je de korte tutorial van het spel een keer hebt doorgespeeld heb je het direct in de vingers. Wij hopen nu al op een Nederlands woordenboek. Helemaal onbekend is de fusie van Tetris met een woordspel overigens niet: zo liet SpellTower (€1,59) je vorig jaar ook al rijen verwijderen door te spellen. Downloaden: Puzzlejuice (€2,39)

Koopjeshoek

Elke dag selecteert de iOS game-update de leukste tijdelijk goedkope of zelfs gratis games voor de iPhone en iPod touch. Vandaag zijn dat:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 januari 2012, 7:21
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, minecraft, puzzelgame, smash cops

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.