iOS game-update: Shadowgun Deadzone is GvdW, Avengers Initiative Lite en Gear Jack

Er zijn makkelijker weken om een Game van de Week aan te wijzen. Real Boxing is een overtuigend en niet alleen visueel indrukwekkend boksspel met een uitgebreide online en Airplay-functie. Het achtbaanbouwspel Coaster Crazy gaat daarnaast heel veel mensen vrolijk maken. Maar ja… een indrukwekkende, bijna spelcomputer-achtige shooter gratis kunnen genieten op de iPhone en […]

GU VR Avengers Initiative iPad iPhone headerEr zijn makkelijker weken om een Game van de Week aan te wijzen. Real Boxing is een overtuigend en niet alleen visueel indrukwekkend boksspel met een uitgebreide online en Airplay-functie. Het achtbaanbouwspel Coaster Crazy gaat daarnaast heel veel mensen vrolijk maken. Maar ja… een indrukwekkende, bijna spelcomputer-achtige shooter gratis kunnen genieten op de iPhone en iPad… ga daar maar eens tegen strijden. We hebben meer 3D-geweld met Avengers Initiative Lite springen in de schimmen met Gear Jack.

Avengers Initiative: knokken met de Hulk

GU VR Avengers Initiative Lite iPhoneGisteren schreven we in de iOS game-update nog in het artikel van Real Boxing dat we een beetje vermoeid raken van het vechtsysteem van Infinity Blade. Avengers Initiative is een van die games die daar aan bij heeft gedragen. Het spel heeft de techniek van aanvallen ontwijken met knoppen in beeld en terugslaan door getimed in beeld te vegen, rechtstreeks overgenomen van het bekende zwaardspel. Maar dan slomer. En dat levert een erg ‘gesloten’ en vooral veel slomere gameplay op dan je zou verwachten dan een avonturen-knokspel met striphelden. Hoe dan ook: met zoveel fanaten van de fans, is Avengers Initiative natuurlijk een veel te grote titel met te bekende stripnamen om over te slaan als er een Lite-versie van uitkomt. Die is er nu, waarin je kan spelen met The Hulk om tegenstanders gedecideerd op hun smoel te meppen. Dus bij deze. Maar de volgende keer graag wat meer eigen initiatief, Avengers.
Downloaden: Avengers Initiative Lite (gratis, universele app, vanaf iPhone 4 en iOS 4.3)
Downloaden: Avengers Initiative (€5,99, universele app, vanaf iPhone 4 en iOS 4.3)

Gear Jack: springen over schimmen

GU VR Gear Jack iPhone iPod touchSteeds meer platformspelletjes (ja hèhè, het worden er niet minder) kiezen voor een uiterlijk waarbij de hoofdpersoon en het achtergrond van het spel maximaal afsteken bij de rest van de omgeving, die daartoe ook volledig zwart en donkergrijs is gemaakt. In Gear Jack spring je vooral getimed over tandwielen heen die steeds dichter en venijniger achter elkaar zijn geplaatst, maar het is niet zo dat het hele spel erom draait. Het deelt de eer met de mogelijkheid om te rollen, waardoor je vaster op de ondergrond kleeft om snelheid te maken. Ondertussen snaai je in de levels ook power-ups zodat je je eigenschappen kan verbeteren en de dertig steeds lastiger wordende levels hopelijk ongeschonden doorkomt. Als je de levels door hebt gewerkt, wacht een levelgenerator voor je die automatisch segmenten voor je aanmaakt waarin je dan een highscore kan zetten. Eerlijk hè? Gear Jack breekt geen enkele pot, maar geinig is het wel.
Downloaden: Gear Jack (€0,89, universele app, vanaf iPhone 4 en iOS 4.3)

Game van de Week: Shadowgun Deadzone

GU-VR-Game-van-de-WeekWe hinken licht op twee gedachten omtrent het fonkelnieuwe Shadowgun Deadzone. Enerzijds hanteert het spel een freemium-model waarbij je toegang krijgt tot een betere verbinding met de server als je in-app goud besteedt, en die gedachte staat ons flink tegen. Anderzijds is het geweldig dat je, ondanks wat serverproblemen, een spel als Shadowgun Deadzone gratis kan spelen en ervan kan genieten. Want het is nogal een ervaring op de iPhone en iPad. Maximaal twaalf spelers nemen het tegen elkaar op in de individuele Deathmatch, of onderverdeeld in twee teams in Zone Control. Het zijn twee ervaringen voor de prijs van één: de eerste is een echte run & gun shooter waarin iedereen rondrent op zoek naar moorden, het tweede is een strategisch spel waarbij je gebieden moet veroveren en die kan verdedigen door achter muurtjes en objecten te schuilen. Je kan in beide speltypes je investeringen – wapens, items, levensenergie en schilden – inzetten om voordeel te behalen ten opzichte van de tegenstander. Dat werkt niet heel anders dan in Call of Duty, waarin je ook rangen omhoog moet gaan om volgende wapens en specialiteiten vrij te spelen. Behalve dan dat je er echt geld tegenaan kan gooien om sneller bij die uitrusting te komen. Als je dat in de vorm doet van een Premium-abonnement doet voor een x aantal goudstukken per periode, krijg je er zelfs een voicechat-optie bij. Dat zuigt je helemaal in het spel – als de indrukwekkende beelden, de soepele actie en de sublieme besturing dat al niet doen dan.
Downloaden: Shadowgun Deadzone (gratis, universele app, vanaf iPhone 4, iPod touch 5th gen, iPad 2 en iOS 5.0)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 november 2012, 19:12
Categorie Games
Onderwerpen gear, gvdw, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.