Letterpress krijgt eerste update met rematch en betere woordenlijst

Letterpress heeft een update gekregen. Die bevat een rematch-functie om opnieuw een spelletje te beginnen en bevat nieuwe woorden.

letterpress zorroIs Letterpress de nieuwste hypegame geworden? Nog niet echt, al zal in Nederland en België ook meespelen dat we nog niet in onze eigen taal letters kunnen leggen. De eerste update van Letterpress is inmiddels wel een feit. Die brengt als grootste vernieuwing een Rematch-knop waarmee je revanche kunt nemen als je een potje Letterpress hebt verloren. Tot nu toe moest je handmatig een nieuwe game beginnen. De Rematch-functie zal de herspeelbaarheid van de game zeker ten goede komen. Ook heeft Atebits nieuwe woorden aan de woordenlijst toegevoegd en een paar rare snuiters uit de lijst verwijderd.

Letterpress is de eerste game van Loren Brichter, de maker van de iPhone-app Tweetie. Die app werd na een overname door Twitter omgebouwd tot de officiële Twitter-app voor iOS. Sindsdien is Loren weer wat nieuwe projecten aan het onderzoeken. Zijn debuut als gameontwikkelaar maakte hij met deze Words With Friends-concurrent Letterpress. De game leidde tot t-shirts waarmee je de slachtoffers van orkaan Sandy kunt steunen, er werd ontdekt dat de woordenlijst gemakkelijk te manipuleren is en er verschenen Tumblr-blogs waarin missende woorden voor het voetlicht werden gebracht. Dagen van de week zijn bijvoorbeeld niet toegestaan omdat het eigennamen zijn, terwijl andere namen soms wel worden toegestaan. Zorro is bijvoorbeeld geen enkel probleem (zie afbeelding).

Versie 1.1 van Letterpress lost een aantal bugs op en bevat wat handige extra’s, zoals een knop om het geluid uit te schakelen. Via een Tell a Friend-knop kun je anderen via Facebook op de hoogte brengen dat Letterpress echt heel leuk is. Wat de uitleg van het spel betreft had Letterpress nog wel iets te verbeteren: de instructie gaf wel aan dat je om beurten woorden moet leggen, maar wat daarbij de juiste tactiek was en welke letters punten opleverden, moest je zelf maar uitzoeken. Dit is in versie 1.1 wat verbeterd.

Een ander probleem dat dankzij Letterpress boven water kwam, is dat het lastig is om cruciale spelmechanismes via Game Center te laten lopen. Dat leidde soms tot problemen, waardoor mensen even niet konden spelen. Andere gameontwikkelaars hadden al gewezen op de tekortkomingen van Game Center. Serverfouten worden nu aan de kant van Atebits beter afgehandeld. En heb je op het ene iOS-apparaat een game gewist, dan verdwijnt ‘ie ook op andere apparaten.

Een Nederlandse versie van Letterpress is in de maak, heeft Loren Brichter aan iPhoneclub beloofd. Maar de timing daarvan is nog niet bekend. Eventueel kun je zelf een Nederlandse Letterpress-versie maken door de woordenlijst in de app te vervangen door die van Open Taal. Maar dat is meer iets voor de handige types.

Downloaden: Letterpress (gratis, iOS 5+, vanaf iPhone 3GS)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 november 2012, 11:06
Categorie Games
Onderwerpen game, letterpress

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.