Blux Camera voor iPad geeft fotofilter-advies

Blux Camera voor iPad is verschenen. Op de iPhone is deze fotografie-app al populair. Nu is er een iPad-variant met camerafilters die je met twee duimen kunt bedienen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

blux camera ipadBlux Camera is een app die op de iPhone al furore maakte. Sinds vandaag is er ook een iPad-app, die bovendien in de aanbieding is. In plaats van €2,69 betaal je ter introductie maar €0,89. Blux Camera is een app die met zoom- en scaneffecten zorgt dat foto’s er zo goed mogelijk uitzien. Het contract, de helderheid, het kleurenfilter en de tint stel je in voordat je de foto maakt. Met laserlijnen geeft de app aan dat hij de scene die je wilt fotograferen aan het analyseren is. De app noemt ook de tijdstip en de locatie waar je bent en het weer op locatie, zodat de app aan de hand van het weerbeeld je de meest aanbevolen instelling kan geven, die je vervolgens weer met een klik activeert. De enige vraag die nu nog resteert: ga je wel foto’s maken met je iPad?

Volgens sommige mensen kan het écht niet, je iPad als fotocamera gebruiken. Maar ja, waarom zitten die twee camera’s er dan in? Bovendien heb je op de iPad veel meer schermruimte om al die minutieuze instellingen langs te lopen, die bij het maken van een foto komen kijken. Het kleurenfilter en andere instellingen kies je via de interface, nadat je advies van de app hebt gekregen. Daarbij wordt ook naar de actuele weersomstandigheden gekeken.

Omdat Blux Camera bedoeld is om mooie foto’s te maken is het aan te raden dat je de app alleen gebruikt op de iPad 3 of latere modellen. De iPad 2 heeft een camera met een te lage resolutie om lekker te kunnen fotograferen. Als je de iPad met twee handen vasthoudt kun je bij alle schermknoppen. De viewfinder is schermvullend, je kunt beelden realtime bewerken en de app heeft door z’n typische stemmetje ook nog karakter.

Downloaden: Blux Camera for iPad (tijdelijk €0,89, iOS 5.0+)

blux camera voor ipad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 november 2012, 17:18
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen blux camera, camera, fotografie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.