Pixel heroes icon

Game van de Week: Pixel Heroes

Pixel Heroes voor iPhone en iPad genereert een compleet nieuwe RPG, iedere keer als je het spel opstart. En dat is een lastige ook: personages kunnen slechts één keer doodgaan. Is je team dood? Dan is het einde verhaal.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Pixel heroes iconEen volwaardige RPG op de iPhone of iPad? Het klinkt als een heel karwei, maar Pixel Heroes bewijst dat je het eigenlijk zomaar uit de hoge hoed kunt trekken. Dit ouderwets ogende spelletje genereert ieder potje namelijk weer een andere wereld, met daarin nieuwe avonturen, voorwerpen om te vinden en monsters om te bevechten.

In Pixel Heroes kies je aan het begin drie helden, met ieder willekeurig gegenereerde statistieken. Het is echter niet alleen maar kille, bij elkaar geraapte data: ook de achtergrondverhalen van je helden worden door het spel ter plekke bedacht. In een korte biotekst lees je bijvoorbeeld over een linkshandige boogschutter met een voorkeur voor de kleur groen, die op het moment last heeft van relatieproblemen.

Pixel Heroes screenshot

Heb je eenmaal je driekoppige team samengesteld, dan trek je de gepixeleerde wereld in om willekeurige missies te accepteren en kerkers in te duiken. Gevechten vinden beurtelings plaats: je kiest met welk wapen je wil aanvallen en tapt op een vijand, waarna je een klap doet en er meteen ook één terugkrijgt. Vecht vaker en je groeit een level, Je kunt dan krachtiger monsters bevechten. Voorzichtigheid is echter een vereiste: ga je dood, dan moet je moet de game helemaal opnieuw beginnen. In een op dat moment opnieuw gegenereerde wereld, waar je totaal andere opdrachten voor je kiezen krijgt.

Er is nogal wat te halen in Pixel Heroes. Naarmate je verder komt kun je in totaal 30 soorten helden ontgrendelen, om in je vervolgpotjes te gebruiken. Daarnaast zijn er drie soorten campagnes in de game te spelen. Want hoewel de wereld met enige willekeur in elkaar wordt gezet, probeert de ontwikkelaar wel een zekere rode draad te volgen.

Conclusie Pixel Heroes review

Pixel Heroes is een bijzondere insteek voor een rollenspel. Het koddige retrostijltje, de hoge moeilijkheidsgraad en het feit dat je helden permanent dood kunnen gaan, zorgen ervoor dat deze game wellicht vooral is weggelegd voor de meest harde gamers onder ons. Die krijgen daarvoor een bijzondere ervaring, maar wel met een prijskaartje: Pixel Heroes is met 7 euro één van de duurdere spellen in de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 maart 2015, 20:54
Categorie Games
Onderwerp gvdw

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.