iOS game-update: Run Roo Run, Drop the Box, tekstavontuur Imprisoned en koopjes

Een tekstavontuur waarin je moet ontsnappen, een spel waarin je dozen op een creatieve manier naar een eindstreep moet brengen en een nieuwe game van de makers van Scrabblenauts. Lang leve iPhone-games!

GU DI Run Roo Run iPhone iPod touch headerHet gebeurt zelden in de overvolle App Store, maar soms zie je van tevoren aankomen dat iets de potentie heeft om een gigantisch succes te worden. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de eerste keer dat je de muziek van Tiny Wings hoorde. Na het spel met het zwaarlijvige vogeltje, Spy Mouse, Where’s My Water en Air Penguin willen we nu alvast gokken op potentieel succes van de aankomende iPhone-game Run Roo Run. Het is van de makers van Scribblenauts en gooit het rengenre op zijn kop.

Dozensmijterij: Drop the Box

GU DI Drop the Box iPhone iPod touchZou Drop the Box zijn verzonnen door een magazijnmedewerker die zijn baan zat was? Het lijkt erop. In het spel dien je kartonnen dozen namelijk van punt A naar punt B te krijgen in een level en om dat te bereiken heb je vier soorten bijzondere hulpattributen. Zodra de kubussen uit punt A worden geschoten, kan je ze begeleiden met lopende banden, springveren waardoor ze terug stuiteren en een behoorlijke schep zwaartekracht. Gisteren noemden we het kersverse spel al even bij de aanbiedingen, omdat het even na de release vanaf 1,59 euro al naar 79 cent was gedropt. Nu is het gratis te spelen… maar dan wel in een Lite-variant die slechts het puntje van de ijsberg van het origineel weggeeft. Drop the Box telt 72 levels, 3 werelden met water, vuur en ruimte en volgens de makers ‘realistische natuurlijke gedragingen’. Dat durven we niet te bevestigen. Het is alweer een tijdje geleden dat we met dozen boven de dampkring overgooiden.
Downloaden: Drop the Box (€0,79, universele app)
Downloaden: Drop the Box Lite (gratis, universele app)

Tekstavontuur: Imprisoned

GU DI Imprisoned tekstavontuur iPhone iPod touchDe nerdfactor is het weer helemaal sinds The Big Bang Theory en dat mogen we best uitdragen op onze iPhone of iPod touch. Echt wel! Kom er maar in, Imprisoned. Kom er maar in, spel dat speelt alsof we aan een tafel zitten en werpen met een 20-hoekige dobbelsteen. Kom er maar in, melig verhaal waarin we uit een gevangenis proberen te ontsnappen. Imprisoned is een tekstavontuur. Een verteller legt je een verhaal voor waar je in beland en jij moet je eruit zien te redden door constant een antwoord te kiezen uit meerdere opties. Daarmee kan je bijvoorbeeld je sterkte, charisma, je reflexen en je wijsheid beïnvloeden en die factoren kunnen je helpen te ontsnappen. Voordat het verhaal en daarmee een kruisverhoor in het gevang van start gaat, stelt de verteller je een paar vragen en leer je dat de toon van het spel bij vlagen erg grappig is. Zo kan je hem vertellen wat je draagt. Zeg bijvoorbeeld ‘legging’ in plaats van ‘harnas’ en de verteller vraagt je meteen verontwaardigd of je wel goed bij je hoofd bent. [Euh, de kat liep net over de telefoon heen, natúúrlijk dragen we geen legging. No offense.] We weten nog niet hoe lang Imprisoned is, maar het is gratis speelbaar en als je de advertenties uit beeld wilt hebben, betaal je eenmalig 79 cent. Als je een beetje inlevingsvermogen hebt en de Engelse taal onder de knie hebt, moet je Imprisoned gewoon proberen.
Downloaden: Imprisoned (gratis)

Trailer van de Dag: Run Roo Run

GU VR Run Roo Run screenshotDe dames en heren van ontwikkelaar 5th Cell moeten we maar eens wat beter in de gaten houden. Ze brachten ons eerder al het inventieve en geprezen Scribblenauts, waarin je puzzels oplost door woorden in te voeren. Aanstaande donderdag brengen ze hun volgende kindje uit en die kan het rengenre wel eens om gaan gooien. Tot nu toe laten alle renspellen je zo ver mogelijk rennen en getimed springen, maar in Run Roo Run time je de sprongen in een level dat net zo groot is als je scherm. Dien ten gevolge zijn er maar liefst 420 levels in Run Roo Run als het uitkomt en komen er wekelijks 10 levels gratis bij. De schermen in de 20 hoofdstukken van het spel zijn verdeeld in 15 basislevels en 6 extreme levels en elke keer is het je bedoeling met pixelprecieze sprongen het einde te halen. Je krijgt er elk hoofdstuk een nieuwe gimmick voor terug, zoals paaltjes die je de andere kant op laten lopen, springkussens op muren of banden waar je aan kan slingeren. Als alles gaat om de perfecte sprong en je automatisch rent, dan ruik je al dat het spel wel eens genadeloos moeilijk kan worden en daar heeft 5th Cell zelfs al aan gedacht. Zo krijg je pijltjes te zien in het scherm, zodat je de poging erop kan kijken waar je in ieder geval niet nog eens hoeft te springen. Deze kangoeroe kan wel eens heel wat harten gaan veroveren. Donderdag testen we hoe leuk het is.

De koopjeshoek

Behalve nieuwe games zijn er elke dag ook tijdelijk goedkopere of zelfs gratis te downloaden spellen voor de iPhone en iPod touch. De iOS game-update plukt elke dag de leukste spelden uit de hooiberg.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2012, 19:33
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.