Amazon stelt iPad-geoptimaliseerde Kindle Store beschikbaar

Amazon heeft een iPad-geoptimaliseerde versie van de Kindle Store gemaakt. Je kunt daarmee boeken kopen, die je in de Kindle-app op de iPad kunt lezen. Zo omzeilt Amazon de 30% van Apple.

amazon-ipad-kindle-storeBoeken kopen in de Kindle Store was altijd al mogelijk buiten Apple om. Je kunt via de website van Amazon digitale boeken kopen en deze vervolgens via de Kindle-app op de iPad lezen. Om het gebruikers nog makkelijker te maken heeft Amazon nu een iPad-geoptimaliseerde versie van de website uitgebracht. Het ziet eruit als een native applicatie, maar je hoeft niets te installeren. In je browser het adres http://www.amazon.com/iPadKindleStore intikken is voldoende.

Na het inloggen geeft de webapp aanbevelingen voor boeken die je zullen interesseren. Je kunt er in een Cover Flow-achtige weergave doorheen bladeren. Net als op de desktop kun je bij elk boek details opvragen, zoals lezersreviews of een uitgebreide omschrijving. Kopen doe je ook via de webapp, waarna je in de Kindle-app de nieuwe boeken meteen te zien krijgt. Je kunt ze trouwens ook lezen via de Cloud Reader, een online leesplatform van Amazon waarvoor je geen apps hoeft te installeren. Ook die is geoptimaliseerd voor de iPad. Het kopen van boeken via de Kindle Store van Amazon is aantrekkelijk, omdat je voor bestsellers vaak maar $8.99 of $9,99 betaalt – omgerekend maar een paar euro. De website TeleRead had laatst een aantal tips hoe je nóg goedkoper Kindle-boeken kunt aanschaffen. Door de Kindle-boeken buiten Apple om te verkopen, omzeilt Amazon de 30% die Apple in rekening brengt. Zou Amazon het spelletje wel op de Apple-manier spelen, dan zou Amazon de extra commissie aan Apple ongetwijfeld in de boekenprijs verwerken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2012, 21:10
Categorie Boeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.