iOS game-update: Pocket Planes is Game van de Week, The Dark Knight Rises

Gameloft kondigt Batman: The Dark Knight Rises aan voor de iPhone en iPad en dat lijkt een open-wereld actiegame te worden, maar ondertussen zijn wij wel even zoet met Tiny Tower-opvolger Pocket Planes voor de iPhone.

GU VR Pocket Planes Game van de Week iPhoneBatman komt terug naar de iPhone, en ditmaal is hij in handen van een speluitgever die de laatste tijd weer flink aan de weg timmert. Kan Gameloft van The Dark Knight Rises ook een smakelijk actiespel maken? Originaliteit vinden we vandaag elders, bijvoorbeeld bij een tower defense-spelletje waar je zo een Dokter Bibber-betiteling op kan plakken. Of bij onze Game van de Week, die we niet louter tussendoor spelen, maar waar we tussendoor-momentjes voor maken.

Gameloft brengt Batman: The Dark Knight Rises

GU VR The Dark Knight Rises Batman iPhoneHofleverancier van spelervaringen Gameloft komt met een nieuwe, hoog van de toren blazende 3D-game voor de iPhone, iPod touch en iPad. En net zoals de eerdere aankondiging deze week, is ook deze gebaseerd op een bekende stripheld. Na The Amazing Spider-Man komt Gameloft namelijk met The Dark Knight Rises; een actiespel met Batman. Dat is niet het enige dat er bij voorbaat goed aan is. Net als Spider-Man heeft het er alle schijn van dat ook Batman zich zal afspelen in een grote open wereld. Die ziet er met zijn zwarte steegjes en dampende putdeksels wel even net iets anders uit dan de vrolijk gekleurde wereld van onze slingerende spinnenwebschieter. De eerste trailer laat vechtacties van Batman zien op straathoeken en in steegjes, onderwijl bombastische muziek wordt afgespeeld en de held ook nog even nadrukkelijk met zijn glimmende kloffie in beeld wordt gebracht. The Dark Knight Rises – de film – verschijnt op 20 juli in de Amerikaanse bioscopen en het lijkt erop dat het spel rond dezelfde tijd uitgegeven zal worden. Een dik maandje wachten dus nog.

https://www.youtube.com/watch?v=IrLplomkO78

Belichaming van het kwaad: Human Defense

GU VR Human Defense iPhone iPod touchWe hebben tower defense-spelletjes in alle vormen en maten zien langskomen, maar nog niet eentje met een thema waar zo Dokter Bibber op geplakt kan worden. Human Defense speelt zich af in het lichaam en begeeft zich niet op dat oersaaie terrein met zwarte achtergronden en flashy blauwe en rode dingetjes die cellen moeten voorstellen, maar pakt het thema humoristisch aan. Elk level speelt af in de buik van een patiënt en kent een aantal wegen waar de virusmannetjes langs kunnen lopen. Het is, net als altijd, de bedoeling die mennekes af te schieten voordat ze het eindpunt bereiken. Maar Human Defense voegt er nog wel een doodsimpel, maar geslaagd trucje aan toe. Er is namelijk een belangrijke rol weggelegd voor ‘wissels’ in het spel. Je kan troepen virussen naar een specifieke kant van het lichaam sturen, zodat niet iedereen in één rij naar het eindpunt marcheert. Zo kan je de torens ontlasten en beter hun werk laten doen – als je het goed doet, want het maakt het hele verdedigen wel hectischer. De leuke twist wordt gecomplementeerd door de grappige stijl van het spel, waarin de ‘torens’ eruit zien als grote doktersspuiten en de meeste vijanden een soort knagende spekjes zijn.
Downloaden: Human Defense (€1,59, universele app)

Game van de Week: Pocket Planes

Game van de Week iPhoneclubAls we het aantal keren tellen dat we Pocket Planes even opstarten, is het een leuk tussendoortje. Maar als je kijkt naar de totale tijd die we nu al in het managementspelletje hebben gestoken, dan durven we gerust te stellen: Pocket Planes is onze Game van de Week. De opvolger van Tiny Tower is net zo verslavend als zijn voorganger. Dat is iets dat we in de eerste keren opstarten nog niet ervoeren. Het spel geeft je namelijk behoorlijk brakke instructies: ‘Hier heb je een vliegveld met een vliegtuig, laad er maar wat poppetjes en bagage in en stippel je route uit op de kaart’. Daar houdt de uitleg in Pocket Planes op – terwijl er echt veel meer bij het spelletje komt kijken. Zo kan je luchthavens kopen met je verdiensten en speel je vliegtuigonderdelen vrij waarmee je de vloot kan uitbreiden. Je probeert op bestemmingen te komen waar zoveel mogelijk passagiers zijn om mee te nemen, maar wil ook zoveel mogelijk geld overhouden aan een vlucht. Dan hebben we het nog niet over de beperkingen van de vliegafstanden, de mogelijkheden om promotiecampagnes te voeren voor je luchthavens, de vliegvelden uit te breiden en de vliegtuigen te upgraden. Pocket Planes gaat een stukje dieper dan Tiny Tower en is in die zin ook veel meer een spel dan bezigheidstherapie. Het leuke is dat het gratis is en dat het je geenszins in-app aankopen aansmeert. Het is juist zo leuk om je vliegmaatschappij van de grond te krijgen met de beperkte financiën die je hebt. Dit managementspelletje is een heerlijk tijdverdrijf.
Downloaden: Pocket Planes (gratis, universele app)

De koopjeshoek

De tijdelijke gamesaanbiedingen hebben we vandaag al ondergebracht in een apart artikel – in verband met vaderdag zijn het er aardig wat!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juni 2012, 19:29
Categorie Games
Onderwerpen gameloft, gvdw, iculture speelt, pocket planes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.