iOS game-update: Pitfall is Game van de Week, nieuwe trailer Toki Tori 2, Dynamite Jack en koopjes

Het zeer gelikte renspelletje Pitfall is onze Game van de Week. Verder kijken we deze game-update naar de eerste échte trailer van het Nederlandse Toki Tori 2 en spelen we het angstaanjagende sluispelletje Dynamite Jacl.

PitfallAl een paar uur jaagt Dynamite Jack ons de stuipen op het lijf. Niet omdat het spel gevuld zit met afzichtelijke monsters en verschrikkelijke beelden, maar juist door de spanning die het gesluip door het donker oplevert. Hoe het spel in elkaar zit lees je in deze game-update. Verder kijken we naar de trailer van Hollands glorie Toki Tori 2 en leggen we uit waarom Pitfall het stempel ‘Game van de Week’ verdient.

Dynamite Jack nu ook voor de iPhone

Dynamite JackDynamite Jack staat inmiddels al zo’n anderhalve maand in de App Store, maar het spel was eerst alleen op de iPad te spelen. Een update maakt de game universeel, waardoor hij ook op je iPhone werkt. Het spel laat je door het donker sluipen, terwijl je een personage van bovenaf bestuurt. Aan jou de taak om naar de enige duidelijke lichtbron in het level te gaan. Dit gaat alleen niet zomaar: overal lopen soldaten, die je met slechts een paar schoten op de vloer krijgen. Je moet dus zo stilletjes mogelijk te werk gaan. Dit doe je door je zaklamp uit te zetten wanneer er iemand in de buurt is en zo stilletjes mogelijk rond te sluipen. Ondertussen vind je ook bommen, waarmee je muren kunt wegblazen om nieuwe paden te creëren. Heel spannend ziet het spel er niet uit, maar Dynamite Jack draait volledig om wat er in je hoofd omspeelt. Die ene kans dat er een soldaat in het donker staat die je bij een verkeerde beweging ziet, zorgt ervoor dat je op het puntje van je stoel zit. Heb je Dynamite Jack voor iOS gekocht, dan kun je ook een gratis desktopversie downloaden. Hoe je dat doet lees je op de site van de ontwikkelaar.
Dynamite Jack (€2,39)

Trailer van de dag: Toki Tori 2

Toki Tori 2In oktober 2011 bleek de Amersfoortse spelontwikkelaar Two Tribes te werken aan een vervolg op Toki Tori, het razend populaire spelletje voor de Gameboy dat later ook voor de iPhone en iPad verscheen. Toki Tori lijkt in het begin op een platformspel, maar ontpopt zich al snel tot een gecompliceerde puzzelgame. Dat zie je in de trailer die vandaag voor de game verscheen ook direct terug: monsters die je tegenkomt moeten op een specifieke manier verslagen worden, omdat je niet zoals in een ander platformspel er gewoon bovenop kunt springen. Toki Tori 2 wordt eerst ontwikkeld voor de Wii U en het pc-platform Steam, maar in een persbericht laat Two Tribes weten “er op te rekenen dat het spel later ook voor iOS en Android zal verschijnen”. Ja, dat is nogal een vage manier om je game te verkondigen. Toen wij aan Two Tribes vroegen wat ze daarmee bedoelden, zeiden ze dat de Wii U- en pc-versies af moet, voordat de iOS-versie op de planning staat.
Downloaden: Toki Tori (1) (€2,39)

Game van de Week: Pitfall

Game van de WeekToen wij gisteren Pitfall voor het eerst speelden, was het meteen al duidelijk dat ontwikkelaar Activision leentjebuur speelt bij het hitspelletje Temple Run. Je moet namelijk op precies dezelfde manier zo lang mogelijk door een 3D-omgeving rennen, terwijl je obstakels ontwijkt. Toch twijfelden we er vandaag niet aan om het spel als onze Game van de Week te bestempelen. Dat is niet alleen te danken aan de fijne afwerking, waardoor bijvoorbeeld de camera om je heenzwiept om sommige segmenten bijna filmisch aan te doen voelen, maar door het fantastische gevoel van voortgang in het spel. Iedere keer wanneer je 2.000 meter hebt gerend bereik je een checkpoint, vanaf waar je een volgende keer opnieuw kunt beginnen voor de prijs van één zeldzame gouden speelmunt. Omdat Activision er van uit kan gaan dat je vaker vanaf een later punt kan beginnen, heeft de ontwikkelaar de levels zo ingericht dat je iedere 2.000 meter weer andere omgevingen tegenkomt. Hierdoor voelt het eindeloze gesjok over het tropische eiland aan als een ontdekkingsreis, waarbij je alles van je omgeving te zien krijgt. Een fraai visueel stijltje dat er vooral in beweging fantastisch uitziet maakt van Pitfall het aantrekkelijke familielid van Temple Run.
Downloaden: Pitfall (€0,79)

De koopjeshoek

Hier vind je de gaafste afgeprijsde games van dit moment.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 augustus 2012, 18:30
Categorie Games
Onderwerpen gvdw, iculture speelt, pitfall

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.