Prezi vindt afbeeldingen op het web en heeft meer thema’s

Presentatie-app Prezi is voorzien van meerdere in te stellen thema's op de iPad en laat je nu ook afbeeldingen van het web kiezen in je bestand.

Prezi boom met steekwoordenIedereen die wel eens een presentatie met Prezi op de iPad heeft gemaakt, herkent het probleem vast wel: een gebrek aan het juiste beeld. Je moest de juiste afbeeldingen eigenlijk al op de iPad hebben staan om snel een fraaie presentatie te maken met de app. Voorheen kon je namelijk alleen maar foto’s halen uit het fotoalbum, of zelf ter plekke een nieuwe schieten met de camera. Nu ben je daar niet langer tot veroordeeld. Je zoekt nu net zo makkelijk op foto’s van het internet.

Met een druk op de cameraknop in Prezi, zie je de nieuwe functie ‘Search on web’ staan, en tref je voorts een zoekbalk waaronder de resultaten geladen worden. Als postzegels om uit te kiezen, zien de afbeeldingen er nog erg grofkorrelig uit. Als je er een selecteert, zie je gelukkig al een voorbeeld in hogere kwaliteit. Eenmaal in de presentatie, ziet de afbeelding er goed scherp uit – wel een beetje afhankelijk van de afbeelding zelf natuurlijk.

Er is nog een andere grote toevoeging gedaan aan Prezi 3.1 voor de iPad. Je kan voortaan het thema van je presentatie veranderen. Met de instellingenknop rechtsboven kies je een van de twintig stijlen, die allemaal hun eigen kleurstelling hebben en andere lettertypes voeren. Zo geef je een presentatie in een handomdraai een andere sfeer.

Prezi foto invoegen iPadJe kan Prezi zien als het zwierige broertje van Microsoft PowerPoint en Apple’s Keynote. De applicatie laat je niet scherm voor scherm een presentatie maken, maar schenkt je een enorm veld waarop je tekst en beeld kwijt kan. Vervolgens regisseer je waar de ‘camera’ op de presentatie naartoe gaat, en zoom je uit en in en bepaal je de volgorde. Verholpen fouten en stabiliteitsverbeteringen maken de update af. Prezi is gratis te downloaden, maar verlangt daarvoor wel dat je alle presentaties publiekelijk zichtbaar maakt.

Downloaden: Prezi for iPad (gratis, iPad, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juni 2013, 19:20
Categorie Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.