iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

iOS game-update: Nedergame Crimson Harvest, kaartspel Dominion en koopjes

Crimson Harvest is een uit Nederland afkomstig derde persoons-schietspel voor de iPhone, iPod touch en iPad, maar is hoe goed is het? Gorilla Gondola belooft ondertussen Donkey Kong voor Apple's telefoon te worden.

GU DI Gorilla Gondola header iPhone iPod touchDie verdraaide ninja-beren! Staat er alwéér een op de plek waar ik een struik wil neerzetten! Oh pardon, je was er al! Welnee, we zijn totaal niet verslingerd aan Triple Town, hoe kom je erbij? Vandaag hebben we een Nederlands schietspel voor de iPhone: Crimson Harvest. Gorilla Gondola is Trailer van de Dag en met de intrede van het spel lijkt het wel alsof Donkey Kong de telefoon van Apple aandoet. Dominion is voor de fans van stevige kaartspellen.

Huisje boompje muurtje: Crimson Harvest

GU DI Crimson Harvest iPhone iPod touchGisteren bespraken we al de derde persoons-schietgame Star Warfare: Alien Invasion en vandaag is het alweer de beurt aan de volgende. Ook in Crimson Harvest stap je omgevingen binnen om een toenemend aantal aanvallers van je af te slaan, neer te schieten en de omgeving te overleven. Daarna loop je naar het einde van het level en kom je in de volgende omgeving met hetzelfde doel. Net als Star Warfare, laat ook Crimson Harvest zien dat spellen in dit genre best aardig spelen met een touchscreen. Het grootste verschil, buiten dat Crimson Harvest afkomstig is van het Nederlandse Rising Step games, is dat je hier aan de onderkant van het beeld veegt om rond te kijken. De knoppen om te schieten en in te zoomen zitten juist aan de bovenkant van het scherm. En weet je wat? Na een kleine periode van gewenning bevalt dat uitstekend! We kunnen snel omschakelen van doelwit naar doelwit en hebben het gevoel dat we de vijanden goed in ons vizier kunnen houden met deze besturing. Maar eerlijk is eerlijk: dat komt ook omdat Crimson Harvest eigenlijk meer een test is dan een serieuze game. De vijanden zijn statisch als een koelkastmagneet en komen nauwelijks (geanimeerd) van hun plek. De omgevingen zijn daarnaast nog het best te omschrijven als huisje boompje muurtje, omdat elk level vierkant is en wordt omheind door muren. Er komen alleen steeds meer huizen en bomen in te staan. Als je graag een derde persoons schietspel wil, kan je beter de vaderlandse trots even opzij zetten en toch voor Star Warfare gaan. Met een fatsoenlijke besturing alleen, ben je er nog niet.
Downloaden: Crimson Harvest (€0,79, universele app)

https://www.youtube.com/watch?v=Yct01aOot2A

Niet echt: Dominion by Donald X. Vaccarino

GU DI Dominion by Donald X VaccarinoWe dekken ons alvast even in: de app die we hier bespreken is niet het legitieme kaartspel Dominion dat zo ongekend geliefd is onder de liefhebbers van bord- en kaartspellen. Het is een exact nagemaakte versie van de ontwikkelaar Gory Hammer die alle regels en kaarten zelf in balans heeft gelaten. Het ziet er niet uit, maar wat wil je als je spel binnen enkele weken weer uit de App Store verdwijnt. Speluitgever Rio Grande Games zegt namelijk binnen enkele weken met een officiële iPhone-variant van Dominion op de markt te komen, en heeft de afspraak gemaakt dat alle onofficiële varianten dan verdwijnen. Het vermaak dat je met deze Dominion zal hebben is dus tijdelijk, maar daar staat tegenover dat je er geen cent in hoeft te steken. Dominion staat tiende in de befaamde favoriete bordspellen aller tijden-lijst van Boardgamegeek. Spelers zijn de ‘herders’ van kleine dorpen en dromen van een uitbreiding van hun grondgebied en aanzien. Met een eigen hand kaarten kunnen kaarten in het midden van de tafel worden gekocht, die weer kunnen worden ingezet om verder door te groeien of tegenstanders dwars te zitten. Dominion leer je echter niet zomaar. Het heeft 500 kaarten met verschillende eigenschappen. Je mag het dus wel kennen voordat je aan deze iPhone-adaptatie begint, zeker als je het online tegen iemand anders opneemt. Als je niet wilt wachten, kan je tegen drie computers spelen en die proberen te verslaan. Voor de officiële versie betalen we graag, maar dan moet die er wel een stuk gelikter uitzien.
Downloaden: Dominion by Donald X. Vaccarino (gratis, universele app)

Trailer van de Dag: Gorilla Gondola

GU DI Gorilla Gondola screenshotHoe minder knoppen op het touchscreen, hoe groter het potentiële succes lijkt het wel. Of heb jij Angry Birds, Doodle Jump, Tiny Wings en Jetpack Joyride op knoppen betrapt? Dat bedoelen we. Het is nu dus de uitdaging voor ontwikkelaars originele spelconcepten te bedenken waar je geen knop voor nodig hebt – want suffe springspelletjes zijn er al genoeg. Gorilla Gondola is er een die iets origineels doet. Je bent een gorilla die vastklampt aan zijn kabelbaankarretje. Met slinger- en swipebewegingen kan je de kabelbaan als een elastiek omhoog en omlaag trekken en daar heb je het spelelement al: ontwijk de gevaren, pak de bonussen en gebruik de power-ups terwijl je daarmee bezig bent. Gorilla Gondola kan best wel eens een succes worden als het verschijnt op 2 februari, maar niet alleen vanwege de originele gameplay. Het uiterlijk van het spel doet namelijk nogal denken aan een van Nintendo’s grootste hits: Donkey Kong. De bananen die je kan oppakken hebben dezelfde 3D-illusie en er zijn rode doelwitten met een gele ster erin die je kan raken. Nou, die komen niet uit de lucht vallen! Ook het kleurgebruik van Gorilla Gondola is net zo rijk als dat van Donkey Kong. Als de gameplay ook maar in de buurt komt, komt het wel goed met deze game.

De koopjeshoek

De budgetbewuste gamer op de iPhone en iPod touch wordt ongelooflijk verwend. Er is geen ander platform denkbaar waarop games zo vaak gratis of spotgoedkoop legaal worden aangeboden. Neem nou Death Rally. En Tongue Tied! En Greed Corp! Dit zijn de leukste aanbiedingen van vandaag.

  • Greed Corp (strategie uit Nederland, €0,79, was €3,99)
  • Death Rally (racen met power-ups, gratis, was €0,79)
  • Troll Blaster (Angry Birds-kloon, gratis, was €0,79)
  • Tongue Tied (schattige actie, €0,79, was €1,59)
  • 4×4 Jam (open-wereld racen, €0,79, was €1,59)

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 januari 2012, 18:41
Categorie Games
Onderwerpen crimson harvest, gorilla gondola, iculture speelt, kaartspel, kopen, nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.