iOS game-update: Modern Combat 4 doet Counter-Strike, Asphalt 7 en Breach & Clear

De tactische SWAT-game Breach & Clear ziet af van het freemium-model en Modern Combat 4 en Asphalt 7 hebben grote updates gekregen.

GU WO Modern Combat 4 headerHebben we ooit in zo weinig tijd zo veel over gamesuitgever Gameloft geschreven? Het moet welhaast verdacht lijken, maar het gaat toch echt om de games die ze uitbrengen. Nu hebben twee topgames een flinke update gekregen. In Asphalt 7: Heat kan je scheuren met allerlei nieuwe bolides, en in Modern Combat 4 zit een nieuw speltype dat rechtstreeks is overgenomen uit Counter-Strike. De niét van Gameloft afkomstige tactische game Breach & Clear is daarnaast afgestapt van het free-to-play principe.

Asphalt 7 krijgt gewoon 2 nieuwe Ferrari’s

GU WO Asphalt 7 Heat iPhoneKen je de Peugeot RCZ? De coupé van het Franse merk is eigenlijk het verlate antwoord op de Audi TT. Het is een leuke auto, zonder meer, maar niet eentje waarvoor rijkelui doorgaans een stuurmansauto als een dikke BMW of Porsche laten staan. Welnu: de Peugeot RCZ R is de scheurversie van de coupé en dat is nog de minst dikke nieuwe auto die je in Asphalt 7: Heat tegenkomt na de nieuwste update. Als je genoeg doorracet in het spel of er via een in-app aankoop te verkrijgen virtueel geld tegenaan gooit, heb je daarnaast namelijk een Ferrari F12 Berlinetta, McLaren F1 XP5, Ferrari 575M Maranello, Lotus Exige S, Shelby Cobra, Mercedes-Benz C-Class Coupe en Lotus Evora onder je kont. Of is de Mercedes C-klasse de tamste auto van het spel? Hoe dan ook, de autoliefhebber kan zijn hart ophalen met dit leuke voorproefje op Asphalt 8: Airborne.
Downloaden: Asphalt 7: Heat (€0,89, universeel, 5.0+)

Tactische Breach & Clear wordt gewoon betaald

GU WO Breach and Clear iPhone iconBreach & Clear moet een tactische, diepgaande strategiegame worden waarin je een groep squad-eenheden verschillende missies door loodst. Het type game dat een fanatieke, serieuze en misschien oudere gamer moet aanspreken. En dat doet de studio van hoofdontwikkelaar Robert Bowling nu dan ook. Breach & Clear is afgestapt van het onder uitgevers populaire model van een game gratis aanbieden en geld vragen voor allerlei (min of meer verplichte) voordeeltjes in het spel, en zal gewoon betaald in de App Store verschijnen voor 3,59 euro. Tegen TouchArcade zegt Bowling: “Onze focus ligt volledig op gameplay en hoe verder we in de ontwikkeling van de game kwamen, hoe meer zware keuzes tussen gameplay en free-to-play we moesten maken. Uiteindelijk hebben we gekozen de beste Breach & Clear-ervaring aan te bieden voor ons publiek. Alle eigenschappen van de game zullen meteen bij de aankoop van de game beschikbaar zijn.” Een geruststellende gedachte. Breach & Clear is een tactische game waarin je van tevoren een plan uitzet om tegenstanders in andere ruimtes te benaderen en aan te vallen. Het zou bitter zijn als je die planfase in de vingers hebt, maar vervolgens toch verliest omdat je nog drie extra granaten had moeten kopen. Dat soort zorgen zijn nu overboord. Als Breach & Clear deze zomer uitkomt, zal het vermoedelijk aan jezelf liggen als je een level niet haalt. De video hieronder is een speelsessie van de eerder aangehaalde gamessite.

Trailer van de Dag: Modern Combat 4

GU WO Modern Combat 4 Zero Hour MeltdownBomb Squad: het aanvallende team probeert een bom te detoneren binnen de tijd, het verdedigende team probeert dat te voorkomen of anders ongedaan te maken. Het is één van de nieuwe features in een grote Modern Combat 4 update vandaag, en gamers weten meteen welke kant ze op moeten kijken voor de inspiratiebron daarvoor. Bomb Squad is namelijk precies hetzelfde principe als dat van Counter-Strike. Dat betekent dat Gamelofts shooter nu ook een speltype heeft waarin je écht goed zal moeten samenwerken. Maar er zijn nog veel meer nieuwigheden. Er is een tweede speltype dat Destruction heet, waarin een team een aantal machines kapot moeten maken en het andere team dat voorkomt. Er zijn drie nieuwe levels, waarvan twee in Barcelona en een in Antarctica. Er zijn twee nieuwe wapens waaronder een pistool met een granaatwerper, en ten slotte is er zelfs een geheel nieuwe specialisatie: Demolition. Daarmee krijg je verschillende optionele specialiteiten. Je kan naar keuze 50 procent meer munitie dragen, een granaat achterlaten als je doodgaat of bijvoorbeeld nauwkeuriger richten als je kruipt. Buiten de nieuwe inhoud zul je als ervaren speler misschien de nieuwe balans-tweaks meekrijgen van het spel, en kan je je overgeven aan de nieuwe Quick Match-functie waarmee je zo snel mogelijk meedoet met een online potje – ongeacht in welk speltype. Een hele fijne zoethouder voor Modern Combat 5.
Downloaden: Modern Combat 4: Zero Hour (€5,99, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iPod touch 5th gen+, iOS 5.0+)

Vannacht zal XCOM: Enemy Unknown ook in de App Store verschijnen. Verwacht direct na verschijning een uitgebreid artikel hierover op iCulture.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juni 2013, 18:37
Categorie Games
Onderwerpen asphalt, gameloft, iculture speelt, modern combat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.