Jan van Haasteren: puzzelapp voor iPad met simpele interface

De komische puzzels van Jan van Haasteren zijn nu ook op de iPad beschikbaar. De moeilijkste puzzels bevatten 504 stukjes.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

Puzzle AppDe naam Jan van Haasteren zal fanatieke puzzelaars misschien bekend voorkomen. Zijn komische en chaotische platen van krioelende mensenmassa’s zijn nu ook verkrijgbaar in de nieuwe JvH Puzzle App van Jumbo. Bij het downloaden van de app krijg je drie puzzels gratis, andere puzzels kan je kopen voor €4,49 per stuk. In de app kan je aan meerdere puzzels tegelijk werken en Facebook-vrienden uitdagen voor een puzzelrace tegen de klok. De haaienvin, het handelsmerk van Jan van Haasteren, zit in elke puzzel verborgen.

Als je een van de gratis puzzels aanklikt, bijvoorbeeld “Op de camping”, kan je allereerst kiezen hoeveel stukjes de puzzel moet bevatten: 24, 54, 70, 96, 150, 240 of 504. Daarna geef je aan of je de randen wilt vastklikken en klik je op Start puzzel. Grappig detail: het laden van de puzzel is in drie stappen onderverdeeld: “uitpakken puzzel”, “voorbeiden puzzelstukjes” en daarna “snijden puzzel”. Alsof hij speciaal voor jou wordt geproduceerd.

JvHJan van Haastern

Een eerste poging wijst uit dat puzzelen met deze app niet altijd makkelijk is: voor beginners is 504 stukjes misschien wat hoog gegrepen. Dat komt ook omdat de voorbeeldafbeelding alleen via een knop kan worden opgeroepen. Als je die knop ingedrukt houdt kan je wel stukjes op het voorbeeld leggen, maar de hele tijd die knop vasthouden, of precies onthouden wat erop staat is niet te doen. Het zou handiger zijn om dat voorbeeld er telkens naast te hebben. Wel handig is dat je randjes en andere puzzelstukjes eenvoudig van elkaar kan scheiden door op “Randen” te klikken. Daarnaast heeft Jumbo de uitstraling van real life puzzelen goed nagebootst: de achtergrond ziet er uit als de binnenkant van een puzzeldoos en als twee stukje in elkaar passen hoor je een bevredigend klikgeluid.

Downloaden: JvH Puzzle App (gratis, iPad, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2013, 14:58
Categorieën Games, Nederlandse apps
Onderwerpen mumbojumbo, puzzel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.