iculture-populaire-apps
Populaire Apps

Moet ik naar de dokter? wint de Health app award 2013

Moet ik naar de dokter? heeft de Health app award 2013 gewonnen. De app helpt consumenten op weg bij beginnende gezondheidsklachten.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

Moet ik naar de dokter?Moet ik naar de dokter? heeft de Health app award 2013 gewonnen, die op het Apps4Health congres in Eindhoven is uitgereikt. De medische app, waar iCulture al eerder over schreef, ontving tevens de publieksprijs. De app helpt consumenten op weg bij beginnende gezondheidsklachten en adviseert ze over raadpleging van een arts. Andere genomineerden waren de EHBO-app van het Rode Kruis en voICe, een iPad-app waarmee patiënten op de Intensive Care kunnen laten weten hoe ze zich voelen en hoeveel pijn ze hebben.

Health appDe genomineerden zijn geselecteerd op basis van beoordelingen van artsen, andere zorgverleners en patiënten op de website van Artsennet. Artsennet is een podium voor artsen van de landelijke artsenfederatie KNMG. Een jury van artsen, beleidsontwikkelaars en experts in digitale zorg heeft Moet ik naar de dokter? als uiteindelijke winnaar gekozen. De jury reikte ook een aanmoedigingsprijs uit. Deze prijs ging naar OWise borstkanker, een app waarmee patiënten kunnen bijhouden hoe ze zich voelen en wanneer hun afspraken en behandelingen zijn.

Op het Apps4Health congres, dat voor het derde jaar werd georganiseerd, geven diverse specialisten presentaties over appontwikkelingen in de zorg. Daarnaast zijn er workshops en kunnen de genomineerden hun app aan het publiek pitchen. Volgens jurylid en hoofd Artsennet Karin Oost zegt 65 procent van de artsen die wel eens apps voorschrijven dat de arts-patiëntrelatie is verbeterd. 33 procent merkt geen verschil. Dat blijkt uit een enquete in opdracht van Artsennet.

Vorig jaar wonnen Huidmonitor, eveneens besproken door iCulture, en iP Plaslijst de Health app awards. Huidmonitor won toen ook de publieksprijs.

Downloaden: Moet ik naar de dokter? (€0,89, iPhone, iOS 4.0+)

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juni 2013, 15:04
Categorie Geneeskunde
Onderwerpen award, ehbo, medisch, populaire apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.