iOS game-update: Megapolis succes, Star Wars Pinball, Final Fantasy V en nieuwe Halfbrick

Megapolis is de succesvolle variant op SimCity voor iPhone en Jetpack Joyride-fans kunnen uitkijken naar de aankondiging van Halfbrick.

GU WO Megapolis iPhone iPad groot succesOf je nou idolaat bent van 2-minuten sessies in Jetpack Joyride of jezelf graag veertig uur afsluit met een traditioneel Japans rollenspel als Final Fantasy: we hebben goed nieuws voor je in deze iOS game-update; want op beide games kan je vervolgen verwachten. Verder kan je nu flipperen met de force in Star Wars Pinball en bouw je een stad beetje voor beetje op in Megapolis. Kende je die game al? Geen wonder: het spel is een groot succes.

Star Wars Pinball: flipperen met force

GU WO Star Wars Pinball tafel iOSEind februari kreeg de gratis te downloaden pinballgame Zen Pinball een reeks Star Wars-flippertafels, die je kunt downloaden via een in-app aankoop. Inmiddels heeft ontwikkelaar Zen Studios echter ook een losse game uitgebracht met de nieuwe speciale Star Wars tafels. Dezelfde flippertafels die je eerder als in-app aankoop in Zen Pinball kon downloaden, om precies te zijn. Ze zijn gebaseerd op The Empire Strikes Back, The Clone Wars en Boba Fett. De trailer geeft al een goede indruk in hoeverre er wordt gestrooid met bekende figuren uit het Star Wars-universum en terwijl je flippert en kabaal maakt met je bal, hoor je ook de nodige zware Darth Vader-ademgeluiden en lightsabers. Tegelijk is het flippergevoel van de game dik in orde: de zwaarte van zowel de flippers als de bal voelen in de Zen-games altijd zoals ze moeten en dat maakt het gevoel alsof je een echte tafel speelt op de iPhone of iPad. Vraag je je af waarom Star Wars Pinball een aparte game is terwijl de tafels ook al te downloaden zijn in een andere game? Het antwoord is logisch: de naam Star Wars Pinball heeft nu eenmaal de potentie een iets groter publiek te bereiken dan Zen Pinball…
Downloaden: Star Wars Pinball (€1,79, universeel, iOS 5.0+)

Megapolis enorm succes op iPhone en iPad

GU WO Megapolis screenshotHet lijkt erop dat Megapolis, een iOS-game waarin je een moderne stad bouwt en beheert, rechtstreeks profiteert van de commotie omtrent de laatste Sim City voor de pc. Dat spel kwam negatief in alle gamepers omdat het spel alleen online te spelen was en de servers van de game bezweken onder de belangstelling van de spelers… waardoor niemand het kon spelen. De een zijn dood is de ander zijn brood? Megapolis is de laatste weken uitgegroeid tot een weergaloos succes en ontwikkelaar Social Quantum heeft in zijn App Store-beschrijving inmiddels bekend gemaakt dat het spel meer dan 10 miljoen keer is gedownload. Ook zou het stadsbouwspel dagelijks door één miljoen spelers opgestart worden. Grote aantallen en die weerklinken in de Nederlandse App Store, waar het spel nu in de top 10 meest gedownloadde gratis games en meest opgebrachte games is binnengestormd. Toch is het spel meer een soort Farmville in de stad dan Sim City. Je legt niet op grote schaal infrastructuur en voorzieningen aan waarop je een imperium kan bouwen, maar breidt je stad stukje voor stukje uit met nieuwe huizen en ondernemers die klussen halen bij bedrijven zodat je geld verdient: Megapolis’ variant op het telen van groenten in Farmville. De game is wat opdringerig met levensgrote Share-knoppen en pop-up vensters van tijdelijke aanbiedingen, maar heeft als leuke eigenschap wel weer dat je cadeau’s kan versturen en ontvangen van vrienden. Zo tracht de game meerdere spelers tegelijk aan zich te binden – en dat lijkt dus aardig te lukken.
Downloaden: Megapolis (gratis. universeel, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: Final Fantasy V

GU WO Final Fantasy V Square-Enix iPhoneNa deeltje één, twee, drie en vier kon je wel een beetje op rekenen, niet dan? Final Fantasy V komt eraan. En sterker nog: het vijfde deel van de reeks traditionele Japanse rollenspelen zal deze maand nog in de App Store verschijnen. Het betreft eerst een Japanse versie in de Aziatische App Store, maar Square Enix kennende zal het niet heel lang duren tot er een Engelse variant wereldwijd beschikbaar wordt gesteld. We moeten toegeven dat het origineel ons niet heel erg goed is bijgebleven, maar dat is niet helemaal gek. Square Enix (toen nog Squaresoft) sloeg in het westen de nodige Final Fantasy-spellen over, waardoor een hoop oudere gamers nog steeds het zesde deel Final Fantasy III noemen. Hoe dan ook: Final Fantasy V heeft een hoop van de vertrouwde elementen die je van spellen binnen de reeks kent, met onder andere de bekende gele Chocobo-vogels, semi-beurtelingse gevechten en een fantasyverhaal om je het geheel door te leiden. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat de iOS-versie de betere eigenschappen van de laatste remakes voor de PlayStation en Gameboy Advance ook meeneemt. Daar vallen bijgeschaafde beelden, een nieuwe kerker om te doorvechten en vier toegevoegde beroepen bij waarmee je aan de haal kan gaan in je team van strijders: gladiator, kanondrager, necromancer en orakel. We gaan het nog deze maand zien. De trailer is de opening van de Gameboy Advance-versie. Die moet een aardige indicatie geven.

Nieuwe Halfbrick-game

Oh dan nog iets: Jetpack Joyride-ontwikkelaar Halfbrick Studios laat middels een afbeelding weten dat ze met een nieuw spel bezig is. De afbeelding teaset naar een andere teaser die later van het spel verschijnt. Verder weten we nog niks. Oh wauw.

GU WO Halfbrick game Something Fishy iOS

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 maart 2013, 18:55
Categorie Games
Onderwerpen final fantasy, halfbrick, iculture speelt, jetpack joyride, pinball

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.