iOS game-update: Mage Gauntlet, Crazy Escape, Bring Me Sandwiches en koopjes

Mage Gauntlet is een nieuwe game voor de iPhone en iPod touch die teruggrijpt naar het 16-bit verleden van de SNES. Je hakt je een weg door kerkers in wat nu al de beste RPG voor de iPhone wordt genoemd.

GU DO Bring Me Sandwiches iPhone iPod touchOh, het luxe leven van een iPhone-gamer/iPod touch-gamer (doorhalen wat niet van toepassing is). Elke donderdag mogen we ons weer verheugen op een vers aantal leuke nieuwe games, maar van tevoren is eigenlijk nooit bekend waaruit het arsenaal gaat bestaan. De selectie van vandaag bevat twee paarse pinguins in een jeep, een ventje dat sandwiches stapelt voor aliëns en ook een nostalgische duik naar het Super Nintendo-tijdperk.

Lammetjes ‘redden’: Crazy Escape

GU DO Crazy Escape iPhone iPod touchOp een dag als vandaag met meerdere goede releases voor de iPhone en iPod touch, voelt het bijna beledigend als je ze niet allemaal bombardeert tot Trailer van de Dag. Maar ja, de knoop moet nou eenmaal doorgehakt en dus gaan de twee paarse pinguïns uit Crazy Escape er niet met de eer vandoor. Ze gaan er trouwens wél met het concept van SPY Mouse vandoor. De twee snuiters rijden rond in hun jeep om lammetjes te redden van hongerige wolven. Met een vinger op het scherm geef je de richting van de jeep aan en pak je onderweg sleutels en de schaapjes mee – die overigens gewoon overreden worden, maar er staat niet voor niets crazy in de titel. Ondertussen moet je uit handen blijven van de wolven, die de rol overnemen van de katten in SPY Mouse. Eerst lopen ze tam rond, dan achtervolgen ze je en nog later hebben ze complete verdedigende bouwwerken. Crazy Escape heeft maar liefst 90 levels en is universeel dus wordt met de app-synchronisatie van iOS 5 ook keurig op je iPad gezet. Waar voor je geld? Hier voor je geld.
Downloaden: Crazy Escape (€0,79)

Nou, hup, Bring Me Sandwiches

GU DO Bring Me Sandwiches iPhone iPod touch screenshotDat eigenaardige Adult Swim Games flikt het maar weer. Ze hebben een eeuwenoud spelconcept toch nog een originele draai gegeven op de iPhone en iPod touch. Bring Me Sandwiches vertelt het verhaal over een onzeker roodharig jongetje dat van de president de opdracht krijgt om belegde boterhammen aan aliëns te bezorgen. Want ja, anders gaat de Aarde eraan en dat is nou net niet de bedoeling. Het idee is vertaald naar een platformer waarin onze ginger eerst een boterham moet vinden en die dan moet beleggen met zoveel prularia als het buitenaardse mormel van hem verlangt. Je komt aan die rommel door tegen kratjes aan te schoppen en de boel omver te gooien en daar word je natuurlijk steeds meer bij gehinderd door mennekes die daar flink kwaad van worden. Bring Me Sandwiches is een geinige platformer met een tekenstijl die doet denken aan Cartoon Netwerk – en eigenlijk ook die doelgroep bedient.
Downloaden: Bring Me Sandwiches!! (€0,79)

Trailer van de Dag: Mage Gauntlet

Een sprong terug in de tijd, dat is het vandaag uitgebrachte Mage Gauntlet voor de iPhone en iPod touch. Daar moet je niet te snel je hand voor omdraaien. In tegendeel: dit werkje doet denken aan de betere actie-avonturenspellen voor de Super Nintendo. Je speelt Lexi, een bejurkte dame die het aan de stok krijgt met ongelooflijk veel tegenstanders. Ze bezoekt kerker na kerker en veegt alle plekken in het kader van ‘missies’ schoon van al het gespuis dat er rondloopt. Althans, dat is je uitdaging. De actie in Mage Gauntlet is een wisseling van aanvallen, aanvallen ontwijken, items inzetten en dan hopelijk de slag winnen. Je doet dat met een aanvalsknop, een knop om bij je ‘rugtas’ te komen met items en spreuken erin en een denkbeeldige richtingstoets waarmee je loopt. Welbeschouwd zijn er al heel wat games waarin je oneindig vecht in pixelrijke omgevingen, maar die spellen zijn vaak van Koreaanse komaf. Daardoor zijn ze vaak slecht vertaald en voelen ze wat meer doorsnee aan dan Mage Gauntlet. Dit is een game om heel veel tijd mee kwijt te zijn. Staat dat je aan? Nu toeslaan. Morgen wordt het spel duurder en bovendien krijgen spelers tot zondag een bonuspakket met een in-game huisdier en acht hoeden.
Downloaden: Mage Gauntlet (€1,59, introductieprijs)

De koopjeshoek

Ook op de donderdag, die immer bol staat van de nieuwe releases, worden er veel games voor de iPod touch en iPhone afgeprijsd. Net als op elke werkdag, zet de iOS game-update de leukste aanbiedingen voor je op een rij.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 oktober 2011, 19:36
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.