iOS game-update: Kolonisten van Catan geüpdatet en nieuwe Temple Run-kloon One Epic Knight

Er zijn twee nieuwe Temple Run-klonen uitgebracht voor de iPhone en iPod touch vandaag: One Epic Knight met een chagrijnige ridder en The Catch met een Garfield-achtige kat. Bordspelfans ook opgelet: Steden en Ridders is er.

GU DO Catan Steden en Ridders iPhoneTattaa! Bordspelfans, verenigt u. Na de aanbieding van Le Havre eerder deze week, is Kolonisten van Catan plots voorzien van een aanzienlijke nieuwe update. In ruil voor jouw vier euro kun je voortaan ook aan de slag met extra ontwikkelingskaarten en riddermachten: Steden & Ridders is gearriveerd! Daarnaast hebben we twee nieuwe Temple Run-naweeën die vandaag het levenslicht zien: The CATch en One Epic Knight. Eentje is er leuk.

Kolonisten van Catan krijgt Steden en Ridders

GU DO Kolonisten van Catan iPhone iPod touchMet uw toestemming: een des lands populairste bordspellen heeft een grondige update gehad, nobele waarde. Kolonisten van Catan is voorzien van een van die updates waar fans al tijden naar uitkijken, en het is niét de online multiplayer. Ofwel: Kolonisten van Catan is uitgebreid met Steden & Ridders als in-app aankoop. De als behoorlijk zwaar bekend staande uitbreiding buigt zich over meer randzaken ten opzichte van het bouwen en uitbreiden van dorpen, steden en handelswegen. Met de uitbreiding investeer je middels de bekende grondstofkaarten waar je aan staat, in kennis op allerlei vlakken. Zo vergaar je bijvoorbeeld punten door het bouwen van een universiteit. Maar het zijn niet allemaal nobele klusjes waar je je mee bezig houdt. Ondertussen dien je ook nog je riddermacht op orde te hebben, want als de verkeerde dobbels vallen, dringen de bad guys het bord binnen en kan je zo maar een dorp of een stad verliezen. Tot je hem weer terugkoopt. Met de uitbreiding van 3,99 euro erbij, is ook de tutorial van de app uitgebreider en begrijpelijker gemaakt en kan je een nu rijkere van informatie voorziene almanak raadplegen. De online multiplayer schudden we de volgende keer wel de hand. Volgend jaar vast.
Downloaden: Kolonisten van Catan (€3,99)

GU DO Catan screenshot

Temple Run-variant 1: The CATch

GU DO The CATch iPhone iPod touchZo’n huiselijke sfeer hebben we nog niet gezien bij een adoptie van Temple Run. Ditmaal komt het thema niet verder dan een kat die van huis is weggelopen en als Garfield-wannabe met zijn vadsige lijf de halve buurt doorrent. In The CATch – en ja, dat met die hoofdletters is natuurlijk een bewussie – ren je net zolang naar je highscore als je kan met onze kat, daarbij in de gaten gehouden door een raaf die het einde van de recordpoging inluidt als je twee fouten maakt. De ‘grote’ twisten ten opzichte van Temple Run zijn dat je op muren kan springen met vegen naar links en rechts, en dat je soms flinterdunne latjes tegenkomt waar je extra intensief je iPhone bij moet kantelen om er niet vanaf te kukelen. Natuurlijk kan je er ook weer een lieve duit tegenaan gooien om wat extra peper in je poes te stoppen, en eveneens kan je pochen met je score tegenover Facebook-vrienden. The catch van het geheel is dat het spel eigenlijk wat houterig beweegt en ook niet zo lekker stuurt. Het is een beetje net-niet allemaal.
Downloaden: The CATch (gratis, universele app)

Trailer van de Dag: One Epic Knight

GU DO One Epic Knight iPhone iPod touchDe tweede Temple Run gegadigde vandaag heet One Epic Knight. Lekker simpel: je bent een ridder die zo lang mogelijk door blauwige kasteelpaadjes loopt, terwijl je ondertussen gouden kruimels opraapt en je een weg veegt langs, boven en onder obstakels. Het is het bekende werk in een ander jasje, maar het spelletje doet genoeg om het van Temple Run te onderscheiden. 1) Je veegt om van richting te veranderen in plaats van de iPhone te kantelen, en dat betekent automatisch dat je in een soort ‘grid’ loopt van vier vakjes naast elkaar. 2) Er ligt meer nadruk op wapens. Met zwaarden sla je tegenstanders van je af en met een schild vernietig je een dodelijk obstakel op je pad. En 3) de ridder mokt zo belachelijk lekker. Het stemgeluid van de ridder balanceert zo op het randje van irritatie en lachwekkendheid, dat we niet eens wisten dat het bestond. De beroepschagrijn kreunt bij alles wat lost en vast zit en gooit er dan weer op eens een vreugdekreet tussen. Samen met de animaties en het vechtaspect is One Epic Knight een erg geinige Temple Run-nakomeling.
Downloaden: One Epic Knight (gratis, universele app)

De koopjeshoek

Zoals je van ons gewend bent vind je hieronder de interessantste game-koopjes die op het moment in de App Store te vinden zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 augustus 2012, 18:50
Categorie Games
Onderwerpen game, iculture speelt, kolonisten, temple run

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.