iOS game-update: Joust Legend, puzzelgame Strata en updates Angry Birds en Hay Day

Joust Legend is een spectaculair paardenvecht-spel en we bekijken updates van Hay Day en Angry Birds Star Wars voor iOS.

GU DO Joust Legend iPad iPhone headerHet is weer donderdag zeker? Sorry, die opening wordt wat oud en belegen. Een week verwijderd van Infinity Blade III is er vandaag al genoeg leuks uitgekomen om even mee zoet te zijn. We zetten vandaag eerder al vraagtekens bij de nieuwe aanpak van Where’s My Water 2, doorkruisen kerkers in het Nederlandse Heroes of Loot en vergaapten ons vanochtend al aan de zombieshooter Dead Effect. En nu is het tijd voor nog meer leuk spul: puzzelgame Strata is met recht bijzonder, Joust Legend heeft een onderscheidend thema en er zijn grote updates uitgebracht voor Hay Day en Angry Birds Star Wars.

Linten leggen: Strata

GU DO Strata puzzelspel iPhone iPadEen puzzelsnel dat geknipt is voor de iPhone en iPad, maar toch eerst uitkwam voor grotere schermen met, je weet wel, zo’n fysiek toetsenbord eronder. Strata is iets bijzonders. Een puzzelspel dat stijl en klasse ademt in zijn uitstraling, maar ook nog eens op de proppen komt met een apart spelconcept. In Strata zie je elke puzzel een veld van verschillende gekleurde blokjes. Het is – een beetje moeilijk uit te leggen is het wel – de bedoeling om er linten in overeenkomstige kleuren overheen te leggen om een patroon te creëren. In de trailer lijkt het nogal willekeurig, maar bij het spelen mag je de hersens aanzwengelen en moet je stappen vooruit denken om de linten in juiste volgorde en richting te leggen. De weefpatronen in het overigens Nederlandstalige spel worden complexer en complexer. Strata telt honderden velden om je hersens mee te pijnigen. De schitterende presentatie en geluiden kunnen je motiveren verder te spelen.
Downloaden: Strata (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

Grote update Angry Birds Star Wars

Goed nieuws voor de fans van snavels en lightsabers. Angry Birds Star Wars is voorzien van dertig nieuwe levels die zich afspelen op de Maan van Endor. De levels zitten zoals vertrouwd tjokvol met AT-ST walkers, Stormtroopers, Speeder Bikes en natuurlijk bomen en boomhutten. Want die hebben ze er ook. Nieuw zijn de drums waar je de vogels op kan laten stuiteren en ook de springende Ewoks hebben we niet eerder gezien. Toch? De levelset heeft zowaar een eigen eindbaas en als je daarmee klaar bent en ook de speciale schatten hebt veroverd, kan je je nog altijd uitleven in de Angry Birds Toons waar een portaal naar is geopend in Star Wars nu.
Downloaden: Angry Birds Star Wars (€0,89, iPhone, iOS 4.3+)

GU DO Angry Birds Star Wars op Endor

Hay Day krijgt kreeften!

Hay Day in het water vissen iOSNet zo omvangrijk als de updates die het boerderijspel Hay Day om de haverklap krijgt, zijn de omschrijvingen ervan in de App Store en ook nou houdt ontwikkelaar Supercell zich niet in. We zullen het kort houden. De grootste vernieuwing in Hay Day zijn de kreeften, die je kan vangen door de netmaker en het kreeftenbad te maken. De kreeftenval moet de kreeften vervolgens bij bosjes binnen laten komen, en vanaf level 6 worden de mogelijkheden van de roze zeedieren nog eens uitgebreider. Het kreeftenvlees moet nieuw geld in het laatje brengen. Behalve kreeften zijn er meer netten te maken door de netmaker, waardoor je ook een toename in gevangen vissen kan verwachten. Er zijn uiteraard meer nieuwe producten, wat balans- en kostenaanpassingen van bepaalde producten en er is nog een aardige verbetering buiten de gameplay om. Je kan vanaf nu volgelingen van je boerderij wegwuiven. Dat moet de sfeer ten goede komen!
Downloaden: Hay Day (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: Joust Legend

GU DO Joust Legend spetterende beeldenEen visueel overtuigende en gedetailleerde actiegame over de Middeleeuwse paardenvechttoernooien? Joust Legend moét wel het eerste spel voor iPhone en iPad zijn dat die omschrijving toekomt, toch? Nee dus. Eind maart dit jaar kwam er óók al een jousting-game uit met fraaie 3D-beelden en dezelfde setting. En toch zijn er aanwijsbare verschillen tussen Knight Storm en Joust Legend. De eerste is een uitgebreid managementspel waarin je zelf aan ontwikkeling van je paard, uitrusting en zelfs je kasteel doet, maar is qua actie juist op het sensationele gericht waarin de ene na de andere ridder van zijn paard wordt gemikt door harde actie met de lans.

Joust Legend is ontdaan van de opsmuk en focust zich puur op de actie, maar die actie is juist vrij realistisch weergegeven. Denken we – geen ervaring met jousting hier. Je smijt niet elke beurt een ridder van zijn paard, maar timet twee bewegende balken voor de aanloop en het richten van de lans om de tegenstander te raken. Daarna zie je in een bliksemschicht hoe jou aanval aankomt (op de borst, het hoofd of schild) en hoeveel schade de tegenstander uitdeelt. Over drie rondes wordt gemeten wie de meeste schade heeft toegebracht en die wint de ronde, al is het maar nipt. Niemand hoeft knock-out te gaan. Voor overwinningen krijg je geld en ervaring waarmee je jezelf kan upgraden en daar komt geen in-app aankoop bij kijken. Joust Legend is beperkt qua gameplay, maar zo fraai uitgevoerd dat het ongetwijfeld een doelgroep zal vinden.
Downloaden: Joust Legend (€1,79, universeel, iPhone 4+, iPod touch 5de generatie+, iPad 2+, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2013, 20:05
Categorie Games
Onderwerpen angry birds, hay day, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.