iOS game-update: Rayman Jungle Run, VS. Racing 2 en Little Masters is GvdW

Rayman komt naar de iPhone en iPod touch in het uitzonderlijk goed uitziende Rayman Jungle Run. Little Masters gedraagt zich als Pokémon voor iOS en is onze Game van de Week dankzij de leuke turn-based gevechten.

GU VR header Rayman Jungle Run iPhone iPod touchNa de dag van het overdadige 3D-geweld in het luchtruim en op de rug van een draak, is het weer tijd voor een dag van 2D-onschuld. Voor de tweede keer deze week bespreken we de dichtste benadering van Pokémon voor de iPhone, en ditmaal omdat het onze Game van de Week is geworden: Little Masters. Met VS. Racing 2 is het heerlijke slip-racespelletje teruggekeerd in een nieuwe gedaante en als je het over comebacks hebt: Rayman komt naar de iPhone in het fan-tas-tisch uitziende Jungle Run.

Rayman Jungle Run: snel, sneller, Rayman

GU VR Rayman Jungle Run screenshotFantastisch! Even in eerste persoon nu: Rayman Origins is een van de leukste platformenspellen die ik de afgelopen tijd heb gespeeld. Drie vrienden naast me op de bank, Xbox 360 aan en de ledemaatloze leden laten springen en graaien naar alles wat lost en vast zit in de levels. Wat een lachbuien hebben we gehad! Die nieuwe adoptie van de jaren negentig-platformheld Rayman, met de prachtige tekeningen van het team onder de originele oprichter Michel Ancel, komt nu naar de iPhone en Android. En het oogt… net als de Xbox 360-game! Rayman Jungle Run wordt een game voor één speler waarin het vooralsnog de bedoeling lijkt levels zo snel mogelijk uit te spelen met zoveel mogelijk punten – net als de tijdtesten van de grote spelcomputer-broer. De besturing is niet uitgelegd en roept vraagtekens op onder leden van verschillende gamefora, maar ik wil wel een gokje wagen: Rayman rent vanzelf en het enige wat je hoeft te doen is het beeld in te drukken voor een sla-knop en een springknop. Kort indrukken voor een korte sprong, langer voor meer houvast en luchttaferelen. Zeg, is het al 20 september?

VS. Racing 2: subliem slipwerk

GU VR VS. Racing 2 iPhone iPod touchMaciek Drejak houdt van het topdown-perspectief. Met Dark Nebula en Dark Nebula 2 had hij zal twee indrukwekkende bal-rol-spelletjes neergezet die zich echt gedroegen als spannende platformers die je van bovenaf bekeek, maar hij overtrof zichzelf door met VS. Racing maar liefst één miljoen spelers aan zich te binden. Ja, dan is het niet zo’n lastige keuze meer of je wel of geen opvolger moet maken. VS. Racing 2 is hier en is meer van hetzelfde. Hetzelfde lekkere sublieme slipwerk. Je neemt in het spel plaats in 12 verschillende raceklasses, van rallyrijden tot Formule 1, maar de overeenkomst is dat je op alle 36 circuits net zo lekker je wagen in de bocht kan gooien om hem er daarna slippend weer uit te scheuren. Dat is het dingetje van VS. Racing en dat kan net als in de voorganger zowel solo tegen de computer als in een offline multiplayer met power-ups tegen andere spelbezitters. Wil je het alsnog online opnemen tegen anderen, dan kan je ghostcars van je vrienden downloaden en hun tijd kloppen. Drejak is niet vies van zijn spellen sporadisch gratis aanbieden en dat heeft natuurlijk geholpen zijn vorige spellen zo populair te maken. Wat VS. Racing 2 betreft hoef je dat moment echt niet af te wachten. Hij is weer heerlijk, Maciek.
Downloaden: VS. Racing 2 (€0,79, universele app)

Game van de Week: Little Masters

GU-VR-Game-van-de-WeekPokémon voor de iPhone. Maar dan zonder het ontdekkingsgedeelte en zonder de licentie van Nintendo of ontwikkelaar Game Freak. In de pixelstijl, in de monstertjes die je kan sparen en trainen en in de manier van vechten om die andere monstertjes in te lijven: dit is het. Pokémon voor de iPhone. Little Masters is niet achter de broek gezeten door een uitgever met winstverwachtingen, maar in alle rust ontwikkeld door Raymond Chan en dat resulteert in een freemium-spelletje dat je te vriend houdt. Je houdt je naast het vechten en trainen van je beestjes bezig met twee dingen: het uitbroeden van eieren totdat er een beestje uit komt, en het wachten totdat je ingeschakelde veldvinders nieuwe gevechten met tegenstanders aandragen om te kunnen trainen. Dat zijn de twee processen die je kan versnellen met in-game koopbare munten, maar wat ons betreft kan het prima zonder. Little Masters is heerlijk om even op te pakken en even wat gevechten aan te gaan met jouw vijf geselecteerde beestjes tegen de anderen. Dat wordt pas echt leuk als je het tegen beestjes hoger dan jouw level opneemt. Dan wordt het een steekspel van welke ‘Pokémon’ je inzet en welke aanvallen laat uitvoeren. Water haalt uit naar vuur, maar gaat kapot aan elektriciteit. Hoe verder je komt, hoe complexer het wordt. Het werkt nog niet ergens naartoe behalve online gevechten, maar het is nu al leuk genoeg om het spel constant opnieuw op te starten. En dan moet de ontdekkingsstand – zie video – nog komen. Mag die update een beetje snel?
Downloaden: Little Masters (gratis)

https://www.youtube.com/watch?v=h6qM95kKeVk

De koopjeshoek

Met deze aanbiedingen gaan we het weekeinde goedgemutst in. Zo goedkoop was de bekroonde tower-defense game Fieldrunners nog nooit!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2012, 19:01
Categorie Games
Onderwerpen gvdw, iculture speelt, racegame, rayman

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.