Officiële Prinsjesdag-app op iPad verschenen

Het Ministerie van Financiën heeft de Prinsjesdag-app voor iPad uitgebracht. In de app kun je de begrotingskalender bekijken, de rijtour van de Gouden Koets volgen en 's middags op 18 september de tekst van de Miljoenennota lezen.

prinsjesdag ipadApple-fans kijken uit naar 12 september, maar als je in politiek geïnteresseerd bent dan staan er twee belangrijke data op de agenda: nogmaals 12 september (verkiezingen) en daarna 18 september (Prinsjesdag). Het is de traditionele dag waarop het Ministerie van Financiën de plannen ontrolt voor het komende jaar. Het ministerie heeft dit jaar een heuse tablet-app gemaakt voor iPad en Android, waarop je de rijtoer van de Gouden Koets kunt volgen.


Na de troonrede zal pas de volledige tekst via de app te lezen zijn. Er zijn foto’s en video’s van de Gouden Koets te zien en je kunt de begrotingskalender bekijken. Door het selecteren van artikelen kun je een eigen versie van de Miljoennennota samenstellen. Prinsjesdag is een officiële app, gemaakt in opdracht van de Rijksoverheid.

Downloaden: Prinsjesdag (gratis)

prinsjesdag begrotingskalender

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.